Viacero prieskumov odhalilo pozitíva konzumácie tohto ovocia vajíčkového tvaru, ktoré je charakteristické hnedou šupkou s drobnými chĺpkami. A na čo všetko je teda dobré?
- Asi väčšina z vás vie, že kivi obsahuje veľké množstvo vitamínu C. Ten spoločne s prítomnými antioxidantmi napomáha k posilňovaniu imunity.
- Je vhodné pri chudnutí a to aj vtedy, keď vám väčšina lekárov zredukuje ovocie v jedálničku. Má totiž nízky glykemický index, neobsahuje toľko cukru ako iné ovocie a je tiež bohaté na vlákninu, čím zlepšuje trávenie.
- Vďaka obsahu draslíka reguluje krvný tlak.
- Vďaka už spomenutej vláknine napomáha k prečisťovaniu tela, likvidácii toxínov a tiež zlepšeniu trávenia a peristaltiky čriev.
- Znižuje riziko degenerácie makuly – teda zhoršovanie zraku, ktoré postihuje staršie vekové ročníky. Vedci zistili, že tri až štyri plody denne znížia toto riziko o 35 percent.
- Pomáha pokožke. Vďaka vitamínu E, ktorý obsahuje, je totiž pokožka hebkejšia a elastická.
- Zaujímavosťou je, že kivi patrí medzi ovocie, ktoré je v desiatke najorganickejších potravín. Pri jeho pestovaní dochádza k nízkemu kontaktu s pesticídami a väčšina jeho produkcie je považovaná za organickú.