Keď už všetko zlyhalo, hľadajte pekné veci

Cítite v ostatných dňoch nervozitu, netrpezlivosť, podráždenosť, jednoducho, nie ste šťastná?

06.03.2014 13:00
radosť, nadšenie, elán Foto:
Ilustračné foto.
debata

Každý má svoj recept, ktorý mu v takýchto chvíľach zodpovedne zaberie. Niekto svoju obľúbenú motivačnú knihu, ktorú si môže otvoriť na hociktorej strane a jeho stav sa začne okamžite zlepšovať. Iný si večer otvorí víno a poplače si. Tretí si spraví pekný deň len pre seba – zájde na masáž, na kozmetiku či manikúru. Sú aj ľudia, ktorí si kúpia letenku, aby aspoň na chvíľu ušli pred realitou, ktorá im nevyhovuje.

Môžete si sadnúť do kresla a nad všetkým sa zamyslieť. Uvoľnite sa, alebo si zavolajte na návštevu kamarátku. Zoberte si dovolenku a choďte niekam do prírody. Ak sa nikto nenájde, choďte sama. Jednoducho, spravte niečo, aby škaredé a zlé veci ostali niekde v lese. Neberte si ich domov so sebou.

Keď už všetko zlyhalo, z dlhodobejšieho hľadiska je veľmi pozitívne hľadať vo svete veci, ktoré sa vám páčia. S tým, že také vety budete vyslovovať nahlas. Hovorte čo najčastejšie o tom, čo sa vám páči, čo máte rada. Komentujte to: Páči sa mi táto šálka, tento obraz. Dnes je veľmi pekné počasie. A lichoťte ľuďom. Všetko sa vám bude vracať a budete šťastnejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nervozita #šťastie #pekné veci

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...