Anketa: Ktorá je vaša najobľúbenejšia diéta?

Ženy sú známe tým, že si neustále kontrolujú váhu. A existujú len výnimky, ktoré nejakú v živote nedodržiavali.

05.02.2014 12:00
debata
Aj takto môže vyzerať diéta. Foto: SHUTTERSTOCK
diéta, zelenina Aj takto môže vyzerať diéta.

Vanesa (23): Keď som išla po strednej škole do Nemecka, vrátila som sa úplne guľatá. Nepotrebovala som však žiadnu diétu, pretože keď som „nabehla“ na náš systém stravovania a prestala som piť sladené nápoje a trochu sa hýbať, nadbytočných kilogramov som sa celkom zbavila. Čítala som, že diéty sú somariny, takže som sa toho začala riadiť a mala na pamäti len rovnicu príjmu a výdaja. Nič iné som nepotrebovala.

Veronika (26): Všetky zmienky v časopisoch o štíhlej línii už roky ignorujem, aby som v tom nemala zmätok. Pred piatimi rokmi som mala obdobie, kedy som chodievala pravidelne do fitnescentra, kde som si nechala od osobného trénera vypracovať jedálniček, podľa toho, čo mám rada. Bol založený na stravovaní päťkrát denne, s tým, že na večeru sa už vynechávali sacharidy. Vracala som sa k tomuto stravovaniu zakaždým, keď som potrebovala schudnúť.

Marcela (27): Keď mi ľudia povedali, že im niečo pomohlo, alebo sa na trhu objaví bestseller, určite ho chcem mať. V ostatnom čase ma zaujalo moderné paleo. Aj preto, že pšenica mi nerobila dobre, hoci celiakiu mi nezistili. Páči sa mi, že okrem toho, že sa z toho neuveriteľne rýchlo chudne, je to aj mimoriadne zdravé. Nie som chorá a jem veci, o ktorých som si roky myslela, že sú nezdravé. Dosť si to teda užívam (smiech).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...