Cviklu pre pekné nechty aj ako liek proti chrípke

Možno si ju pamätáte len z detstva ako sladký nastrúhaný šalát, čo pofarbil všetko a odvtedy ste jej pre istotu nedali šancu.

04.02.2014 17:30
cvikla Foto:
Cvikla.
debata

Ak patríte k ľuďom, ktorí chcú byť v prvom rade zdraví, možno na ňu zmeníte názor. Začnime teda tam, čo všetko obsahuje. Meď, zinok, draslík, vápnik, jód, kremík a vitamín E. Kto teda konzumuje cviklu, bude mať krásne zdravé pevné nechty, konzumácia cvikly sa odzrkadlí aj na pokožke. Vitamín E našepkáva, že starnúť s cviklou budeme pomalšie.

Čo všetko lieči? Podobne, ako pri každej zelenine, aj v prípade cvikly bude zoznam dlhý. Vhodná je do každej diéty, pomáha upokojiť žalúdok, nedá šancu zápche, lebo podporuje pravidelné vyprázdňovanie. Mimoriadne dôležitá je aj sila cvikly znížiť hladinu zlého cholesterolu v krvi. S cviklou tiež máte šancu predísť prechladnutiu a chrípke, tak si jej doprajte požehnane!

Experimentujte s ňou. Nemusíte ju zrovna strúhať. Skúste si ju nakrájať na kolieska (čím tenšie, tým chrumkavejšie) a upečte v rúre. Posoľte ju morskou soľou a pridajte bazalku. Takto pripravenú cviklu môžete vnímať ako ľahkú večeru, skonzumovať ju však môžete aj s ryžou alebo s mäsom. S cviklou sa však dajú robiť aj iné čary-mary. Nastrúhajte ju do zeleninového šalátu, alebo uvarte vo vode a nakrájajte na kocky, ktorými potom vyzdobíte akékoľvek hlavné jedlo. Chutná je aj v kombinácii so smotanou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chrípka #vápnik #cvikla #vitamín E #pekné nechty

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...