Uhorka je hotový zázrak! Vyplavuje toxíny, pomôže línii aj pleti

Ani v zimných mesiacoch by sme nemali opomínať zeleninu ako súčasť nášho denného jedálnička. Pokiaľ si chcete vybrať len jeden druh, skúste to so šalátovou uhorkou.

31.01.2014 10:00
uhorka - vitamíny Foto:
Vysoký obsah vody a nízka kalorická hodnota robia z uhorky skvelú potravinu pre tých, ktorí chcú urobiť niečo so svojou líniou.
debata

Aké sú jej benefity?

  1. Uhorku tvorí 90 percent vody a tak je skvelou voľbou v prípade, ak ste počas dňa zanedbávali pitný režim.
  2. Obsahuje vitamíny A, B aj C, vďaka ktorým posilníte imunitu a dodáte telu energiu. Jednotlivé vitamíny sa tiež podieľajú na zlepšení kvality pleti. Uhorku môžete použiť aj zvonka – krúžky zeleniny proti opuchom na očiach už určite dobre poznáte, vďaka obsahu vody, draslíka či magnézia pomáha uhorka proti opuchom, suchej pokožke, ale aj spálenej pokožke od slnka.
  3. Pravidelnou konzumáciou uhorky môžete pomôcť obličkám. Z tela vyplavuje toxíny. Znižuje hladinu kyseliny močovej a tak pomáha k lepšiemu fungovaniu obličiek.
  4. Uhorka, konkrétne šťava z nej je nápomocná aj v boji s bolestivými či zapálenými ďasnami. Pomáha tiež proti nepríjemnému dychu – plátok uhorky si na pol minúty pritlačte jazykom na podnebie, látky obsiahnuté v tejto zelenine pomáhajú zlikvidovať baktérie, ktoré spôsobujú nepríjemný dych.
  5. Uhorková šťava v kombinácii s karotkou alebo mrkvou dokáže účinne pôsobiť ako prevencia proti artritíde, prípadne zmierňovať bolesti u ľudí s artritickými problémami. Uhorková šťava tiež pomáha riešiť problém s vysokým alebo nízkym tlakom.
  6. Vysoký obsah vody a nízka kalorická hodnota robia z uhorky skvelú potravinu pre tých, ktorí chcú urobiť niečo so svojou líniou. Môžete ju konzumovať v šalátoch, alebo sólo. Vláknina, ktorú obsahuje uhorka, vám tiež zlepší trávenie.

Recepty s uhorkou nájdete na Varecha.pravda.sk

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #vitamíny #benefity #pleť #krvný tlak #uhorka

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...