Stres, migréna či depresia? Zapáľte si sviečku

Štýlové čižmy na vysokých podpätkoch a aromalampy či sviečky sú asi jediné veci, ktoré nám môžu spríjemniť "nekončiacu" zimu.

22.01.2014 16:00
aromaterapia, sviečky, éterické oleje Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ak teda cítite v ostatných dňoch nepokoj, zle sa vám dýcha alebo vás trápia negatívne pomoci, v prvom rade si poriadne upracte byt. Hoci je skoro tma, ponáhľajte sa z práce a začnite svoje „jarné“ upratovanie. Na jar budete mať iné, krajšie povinnosti. Rozložte si prácu na týždeň, umyte si okná, vyhoďte zo skríň všetko nepotrebné. Umyte si každý kútik bytu, vyperte si záclony, požehlite vypranú bielizeň a lepší život sa vám môže začať!

V špinavom byte by ste si totiž voňavé sviečky či oleje vôbec neužili. Ani náhodou! Až keď vám všetko vonia čistotou, uložte sa do svojho obľúbeného kresla a chvíľu relaxujte alebo meditujte. Pripravte si oddychový týždeň, čítajte si po večeroch knižky alebo zavolajte kamarátke, ktorú ste dlho nepočuli. Uvoľnite sa. Aby ste mali ešte krajší večer sama so sebou, môžete si zapáliť aromalampu. Olejov máte na výber, zvoľte ten, na ktorý sa cítite, ktorý si váš telo vypýta.

Tak napríklad, ak chcete odstrániť negatívne pocity a navodiť do svojho života pokoj, kúpte si angeliku. Eukalyptus zas pomáha pri dýchacích ťažkostiach, migrénach a podporuje sústredenosť. Vďaka citrónu sa váš mozog prebudí k aktivite, levanduľa zas zmierňuje duševné napätie a stres. Vhodný je aj pri nespavosti a migréne. Ak chcete riešiť infekciu, siahnite po mäte, nervozitu odstráni napríklad bazalka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #aromaterapia

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...