Viete sa správne vážiť?

Aj vy sa počas chudnutia tešíte na ráno, kedy sa môžete nalačno postaviť na váhu, ktorá vám zvestuje pozitívnu novinu?

21.01.2014 08:30
debata
Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
vážiť sa, žena na váhe Ilustračné foto.

Záznamy o tom, ako sa nám darí, odborníci z fitnescentra jednoznačne odporúčajú si zaznamenávať. Aj nás samých zaujíma, akým smerom pokračujeme. Váha je vlastne veľkou motiváciou pri chudnutí. Prvý úspech podporí tak, že môžeme dokonca stratiť chuť na sladké.

Vieme sa však správne vážiť? A nepreháňame to, ak túto činnosť vykonávame pričasto? Hoci sa k tomu uchyľuje menej ľudí, predsa je meranie obvodu, bokov a hrudníka menej časté ako váženie. A pritom, tieto čísla sú smerodajnejšie. Váha totiž môže kolísať aj počas menštruácie (hlavne v dňoch pred ňou) a to nás môže demotivovať. Preto si radšej merajte časti tela, v ktorých sa snažíte ubrať.

Ak sa predsa len chcete vážiť, potom k tomu pristupujte takto: Vážte sa vždy nalačno, hneď po prebudení. Dôležité je aj miesto, kde máte váhu postavenú. Nemalo by mať mäkký ani nerovný podklad. Ak tieto jednoduché pravidlá dodržíte, ostáva už len jediné. Nevážte sa častejšie ako raz za týždeň. Dôležité je to aj preto, že váha sa občas z neznámych dôvodov zastaví.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #meranie #váha

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...