Budúcnosť chudnutia? Namiesto behania treba súložiť!

Hovorí sa o tom už roky a teraz je to potvrdené aj oficiálne. Ak chcete urobiť niečo pre svoje zdravie a spáliť pár kalórií, súložte!

08.01.2014 10:20
láska na inzerát, sex, využívanie Foto:
Sexuálna aktivita prospieva nielen našej duši, ale aj telu.
debata (1)

Ako vyplynulo z prieskumu vedcov z univerzity v kanadskom Quebecu, už polhodina milostnej aktivity má priaznivé účinky na spaľovanie kalórií. Kým u mužov sa počas tohto času v rámci súlože spáli približne 120 kalórií, u žien je to 90 kalórií. Samozrejme, ich počet sa môže líšiť aj vzhľadom na aktívnosť partnerov počas milovania, jednotlivé polohy či spôsoby sexuálneho uspokojenia.

Vedci tiež tvrdia, že pri hodine intenzívneho milovania dokážu ľudia spáliť približne toľko kalórií, koľko sa im podarí spáliť pri polhodinovom behu. Vyplýva to z výskumu, na ktorom sa zúčastnilo dvadsať heterosexuálnych párov vo veku od 18 do 35 rokov. Tieto dvojice mali pripevnené na rukách náramky, ktoré im merali spálené kalórie.

Od vedcov dostali za úlohu milovať sa raz týždenne v čase minimálne polhodinu. Rovnaký čas neskôr strávili aj na bežiacom páse pri miernom tempe. Výsledky vyplynuli práve z porovnávaných údajov.

O tom, že sexuálna aktivita sa podieľa na psychickej pohode jednotlivcov sa v minulosti už popísalo veľa, vedci z Quebecu zdôrazňujú, že by sme ju nemali podceňovať ani v súvislosti s možnosťami fyzických benefitov. A pre mnoho z nás oveľa príjemnejších než na spomenutom bežeckom páse…

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #súlož #spálené #fyzická aktivity #benefity milovania

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....