Štyri tipy ako zrýchliť metabolizmus

Zrýchliť metabolizmus - kto by po tom netúžil? Navyše, touto otázkou sa asi hromadne budeme o pár dní zaoberať. Chudnutie patrí k najčastejším novoročným záväzkom.

23.12.2013 08:30
prechádzka v prírode, prechádzka Foto:
Aj prechádzka v prírode zrýchľuje metabolizmus.
debata (1)

Veľa spite – pod pojmom veľa či dosť spať si treba vysvetliť šesť až osem hodín denne – bez výčitiek, práve naopak. Dodržte jedno pravidlo. Nech idete spať o ktorejkoľvek, budík si nastavte o osem hodín – ak si to teda môžete dovoliť…

Raňajkujte – nevšímajte si rady odborníkov, ktorí špekuľujú nad tým, že by sa možno mohli tie raňajky vynechať. Vy si ich doprajte. A nevyhovárajte sa ani na to, že vám ráno nechutí. V takom prípade začnite jesť hoci aj nasilu – telo si zvykne a onedlho bude raňajky vyžadovať. Ak máte niektoré z denných jedál vynechať, tak nech je to radšej večera. Nie nadarmo sa totiž hovorí, že raňajkovať by sme mali ako králi, večerať ako žobráci.

Prechádzajte sa – a to aj počas sviatkov. Uprednostnite akokoľvek krátku prechádzku v akomkoľvek počasí pred ležaním pred televízorom. Urobíte pre seba veľkú službu.

Ráno cvičte – prišlo sa na to, že ráno telo viac spaľuje ako večer Ak teda plánujete cvičiť alebo behať a máte na výber, potom je užitočnejšie a účinnejšie robiť to ráno.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #prechádzka #spánok #metabolizmus

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...