Lenivá na cvičenie? Riešením je možno obliecť sa do športového

Na jar a v lete nám to ešte celkom ide, ale počas chladných dní mnoho z nás čelí demotivácii na cvičenie či pravidelné behanie.

19.12.2013 10:00
cvičenie - športové oblečenie Foto:
Pokiaľ sa oblečiete do garderóby určenej na cvičenie, budete motivovanejší, aby ste opustili pohodlie a teplo svojho domova a vyrazili si zacvičiť.
debata

Britský Daily Mail pritom tvrdí, že riešenie môže skrývať taká maličkosť, ako je správne oblečenie. Pokiaľ sa oblečiete do garderóby určenej na cvičenie, budete motivovanejší, aby ste opustili pohodlie a teplo svojho domova.

Zistili to vedci zo Severozápadnej univerzity v americkom štáte Illinois, ktorý zároveň uvádzajú termín „odevné rozpoznávanie“. Ten by mal znamenať stav, keď naša myseľ je nastavená v ústrety určitým aktivitám, alebo konkrétnej činnosti vďaka odevom, ktoré v danej chvíli máme na sebe.

Prieskum pritom vychádzal z testovania skupiny, v ktorej dostali dobrovoľníci z univerzity konkrétne úlohy a mali ich spracovať a vykonať. Tí, ktorí mali na sebe laboratórne plášte, vykazovali väčšiu úspešnosť ako jednotlivci, ktorí si nechali na sebe bežné každodenné oblečenie.

Podľa tvorcov štúdie ide o „symbolický zmysel, ktorý si asociujeme s konkrétnym oblečením“. Tak, ako to podľa vedcov platilo pri laboratórnych plášťoch a úlohách na katedre, sa potvrdzuje aj rovnica, že keď si oblečieme športový odev, máme väčšiu tendenciu k športu a tréningovej aktivite.

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #šport #fyzická aktivita #športové oblečenie

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...