Preberte sa s banánmi, svetlom a ovsenými vločkami

Banány, ovsené vločky, či nízkotučné mlieko - to sú tri potraviny, ktoré vás ráno postavia na nohy, keď stále cítite, že ste sa málo vyspali.

17.12.2013 08:30
banán, serotonín Foto:
Banán obsahuje vzácny sérotonín.
debata

Väčšina ľudí, keď konečne vytiahne päty z teplej postele a cíti stále únavu či malátnosť, teší sa na svoju rannú kávičku. Bez nej ráno akoby nebolo. Väčšinu ľudí postaví šálka tmavej tekutiny na nohy a deň je okamžite krajší. Nasleduje rituál, ktorý sme si vytvorili – možno sprcha, čítanie knižky či novín, cvičenie, líčenie, meditovanie, raňajky, prípadne ďalšia káva…

Ak vás táto ranná únava obmedzuje, s kofeínom jednoducho skoncujte. Detoxikujte svoje telo a keď potom budete znovu cítiť rannú únavu, možno máte v mozgu veľa melatonínu. V takom prípade by vám malo zaúčinkovať svetlo. Určite ste už o tom počuli, existujú pacienti, ktorí sa dokonca liečia vďaka špeciálnej lampe. Postarajte sa o to, aby ste mali svetla čo najviac, a to toho „pravého“. Keď ho je v zime najviac, povedzme o dvanástej, vyjdite si na obed niekam, kam budete musieť prejsť po vonku. Sledujte, aké zázraky to s vami spraví. Takúto prechádzku by ste však mali absolvovať najideálnejšie každý deň. Odporúčaných je dvadsať minút denne.

Ak hľadáte pomocníkov, ktorí vám dodajú energiu, v špajzi, potom určite siahnite po banánoch, ktoré obsahujú sérotonín a horčík, alebo ovsených vločkách, ktoré zas predstavujú s lyžičkou medu ideálne raňajky. Do ovsenej kaše pridajte mandle alebo sa napite nízkotučného mlieka. Ak vám toto všetko v kuchyni chýba, potom je tu ešte jeden ťahák. Dajte si z celozrnného chlebíka (ale nepomýľte si ho s viaczrnným).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #mlieko #ovsené vločky #banány

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....