Novoročné predsavzatia? Ani vy nebuďte výnimka

Aj napriek tomu, že sa vám doteraz nepodarilo dodržať žiadne predsavzatie, ktoré ste si dali, pokojne si pripravte niečo aj na január.

10.12.2013 12:00
štíhle telo, chudnutie, schudnúť Foto:
Po čom najviac túžite? Je to štíhle telo?
debata

Prestanem fajčiť, začnem cvičiť, naučím sa konečne po francúzsky tak, aby som sa dokázala dohovoriť… Čo všetko ste si predsavzali na Nový rok vy? A čo z toho sa vám podarilo splniť? Vravíte, že nič? Ani v tom prípade nezúfajte a pokojne si nejaký svoj cieľ stanovte. Budete si pripomínať, čo by ste si ešte chceli splniť a váš sen vo vás bude naďalej žiť. Horšie by bolo, keby ste už nemali žiaden plán a uspokojili sa s tým, čo vám bolo „nadelené“.

Ak máte problém s tým tradičným dátumom, v ktorý si všetci hromadne ako „stádo“ plánujú niečo, čo opäť nevyjde, urobte škrt cez rozpočet a stanovte si iný dátum. V decembri si plán noste v hlave a keď nechcete začať prvého januára, posuňte si plán o týždeň. Alebo o mesiac. Dôležité je zapísať si ho, pretože, ako sa vraví, čo je zapísané, to už neujde. Zapíšte si teda tento dátum, nech už je to 3. alebo 6. január do svojho notesa alebo do závesného kalendára. Musíte vedieť, kedy ste začali. Bude to aj váš záväzok voči sebe, kontrola, ako dlho ste už vydržali, vaše poznámky k tomu, čomu ste neodolali, prípadne, kedy ste zlyhali.

Na svoj sen, konkrétne na jeho plnenie si môžete kúpiť aj špeciálny zápisník, ktorý vaše odhodlanie ešte viac podporí. Kreslite si doň, ak máte pokušenie (napríklad na sladké na ceste za vašou štíhlou postavou), alebo si doň píšte francúzske slovíčka, ak sa učíte po francúzsky. Píšte si denník. Pozorujte, ako si plníte svoj sen, ktorého sa nemienite vzdať. Pôjde vám to ľahšie, akoby ste sa spoliehali len na vlastné sily.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #január #predsavzatie

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....