Nepočítajte ovečky, v noci spite...

Nespať v noci, to je zlý sen každého človeka. Nielenže uvažuje nad vecami, nad ktorými by inak nemusel, ale budí sa unavený.

29.11.2013 17:00
nespavosť Foto:
Nespavosť.
debata

Zažil to už asi každý. Keď sa nám konečne podarí zaspať, zazvoní nám budík. A iná možnosť odrazu neexistuje. Len vstať a začať s rannou hygienou. A poradiť si najmä s boľavou hlavou. Vyriešiť to okamžite.

Štatistika hovorí, že nespavosť pozná každý tretí človek a kto s tým nemá veľa dočinenia, vie aspoň, ako „bolí“ ťažké zaspávanie. Príčina nikdy nie je banálna. Za nespaním v noci sa môže skrývať skrytý problém, častokrát psychický. Úzkosť, depresie a strach, to všetko sú nepriatelia spánku, nehodno ich ignorovať, ale vnímať ako zdvihnutý ukazovák.

Problém však môže byť aj veľmi banálny. Pred spaním sa vyhýbajte kofeínu a takisto cvičeniu. Vnímajte to tak, že sa pripravujete na spánok. Robíte pokojné činnosti ako čítanie či oddychovanie. Tabu okrem kávy je aj zelený čaj a alkohol. Najmä, ak by ste to s ním preháňali.

Ak si chcete pomôcť jedlom, tak sa zamerajte na všetko, čo v sebe obsahuje vitamín B6 a horčík. Jedzte veľa zemiakov, banánov a nezabúdajte ani na vápnik. Nie nadarmo sa vraví, že šálka teplého mlieka s lyžičkou medu uľahčí spánok. Vyskúšajte, či zaberie aj vo vašom prípade! Pite ho s myšlienkou, aký teplý a sladký bude váš spánok…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spánok #nespavosť #mlieko s medom

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...