Srdce
Viacero vedeckých výskumov potvrdilo dôležitú úlohu cibule v prevencii kardiovaskulárnych chorôb. Sírne zložky, ktoré táto cibuľovina obsahuje, pomáhajú znižovať cholesterol a posilňujú funkciu bunkových membrán v červených krvinkách. Vďaka obsahu flavonoidov patrí cibuľa medzi účinné látky v prevencii proti infarktu.
Kosti
Cibuľa dokáže pomôcť aj našim kostiam. Viacero štúdií spája jej pôsobenie so zvyšovaním hustoty kostí, pričom cibuľa patrí medzi potraviny dôležité v jedálničku žien s menopauzou. Práve v tomto období mnohé ženy čelia rednutiu kostí a konzumácia cibule im pomáha. Nutná je však pravidelnosť. Ak jedávate cibuľa raz za mesiac či dva týždne, účinky sa neprejavia. Dobrá je denná konzumácia.
Zhubné ochorenie
Vedci preukázali spojitosť pôsobenia cibule v prevencii rakovinových ochorení. Podľa serveru Fitnea.com cibuľa už v priemernom množstve funguje ako prevencia proti rakovine vaječníkov, hrtana či tráviaceho traktu.
Imunita
Cibuľa pôsobí antibakteriálne vďaka obsahu flavonoidu nazývaného kvercetín. Zároveň pôsobí protizápalovo a pomáha telesnej imunite. Veľmi často sa preto používa pri ochoreniach ako chrípka, nachladnutie či liečbe rozličných zápalov.