Snívanie o nevere partnera na nálade nepridá. Čo spôsobí?

Podvádza vás, klame za vaším chrbtom, má dieťa s inou?! To všetko síce iba v snoch, ale...

20.11.2013 10:00
snívajúca žena, sny Foto:
Sny ovplyvňujú našu náladu počas ďalšieho dňa.
debata

Ale najnovší prieskum potvrdil, že podobné sny dokážu slušne naštrbiť vzťahy partnerskej dvojice. Z prieskumu, ktorý sa robil na vzorke 2000 ľudí vo Veľkej Británii a ktorý zastrešila sieť hotelov Premier Inn, vyplynulo, že viac ako polovica žien sa hnevá na svojho partnera kvôli nevere, o ktorej sa im len snívalo.

Neplatí to však len pri partneroch. Tendenciu správať sa nepríjemne k ľuďom v našom okolí – č už súkromnom, alebo pracovnom, máme všetci – najmä, ak naši blízki či spolupracovníci vystupujú v negatívnom kontexte v našich snoch.

Ako píše britský Daily Mail, štyria z desiatich dotazovaných priznávajú, že na ich náladu má veľký dopad to, čo sa im snívalo počas predchádzajúcej noci. Snívať sa však nemusia len negatívne veci – do snov sa často dostávajú aj romantické či erotické chvíle, v ktorých sa tiež môžu ocitnúť ľudia z nášho okolia.

Až 43 percent opýtaných priznalo, že sa im bežne sníva o tom, ako odniekiaľ padajú, ako utekajú, prípadne, ako im vypadávajú zuby. Až 44 percent ľudí sníva o bývalom partnerovi či partnerke.

Pokiaľ sa chcete vyhnúť nepríjemným snom, ktoré ovplyvňujú nálady, mali by ste podľa odborníkov dodržiavať pár pravidiel. Napríklad je dobré cvičiť kvôli potlačeniu stresu, vyhýbať sa ťažkým jedlám pred spánkom či filmom s hororovou tematikou. Tiež nie je dobré driemať po príchode z práce domov, ak už ide o neskoré popoludnie, respektíve podvečer. Odoženiete si nočný spánok.

debata chyba
Viac na túto tému: #sny #spánok #zlá nálada

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...