Alergia sa odborne vysvetľuje ako precitlivená odpoveď imunitného systému na cudzorodé, často neškodné látky, ktoré sa nazývajú alergény.
Na to, čo vám robí zle, musíte prísť. Možno je to výskyt peľu na jar, alebo prach, ktorý kde-kade vdychujete. Veľkými alergénmi, ktoré vedia narobiť v tele veľa problémov, sú však aj niektoré potraviny. Medzi najznámejšie patrí jahody, mlieko či vajcia.
Upravte stravovanie. Ak ste doteraz nekonzumovali ovocie a zeleninu, tak je načase. Siahnite najmä po druhoch, ktoré obsahujú veľa vitamínu C. Najlepšie spravíte, ak ich budete konzumovať denne na desiatu. Vitamín C obsahuje citrón, grep, kivi, pomaranč, ale aj paradajky, brokolica, kapusta, špenát či zemiaky.
Okrem toho alergikom pomáha surová zelenina. Postará sa o optimálnu imunitnú situáciu a detoxikuje tiež organizmus. Reč je o mrkve, čakanke, uhorke, paprike, tekvici alebo kukurici. Vyčistite si telo zeleninou, ovocím a zbavte sa či predíďte alergiám.