Prečo si ženy vyberajú "zlých chlapcov"

Existuje nemalé percento žien, ktoré čaro mladistvých rebelov typu Jamesa Deana jednoducho nedokáže nechať na pokoji.

26.10.2013 17:00
zlý chlapec, muž, vzťah, láska Foto:
Hormóny menia "pána zlého" na "pána dobrého".
debata (2)

A to aj napriek tomu, že vedia, že reálny život s nimi by v tom lepšom prípade pripomínal jazdu na horskej dráhe. Americkí lekári nedávno dali vedecký základ pre ľudové vysvetlenie „splašené hormóny“.

Vedci z univerzity v San Antoniu v Texase testovali ženy počas ovulácie, teda najlepšieho obdobia pre počatie detí a ženy mimo tohto obdobia. Pokusným osobám postupne ukazovali fotografie rôznych mužov, medzi ktorými nechýbali ani obrázky „dobrých“, ale aj „zlých“ chlapcov. Ovulácia a s ňou súvisiace zaplavenie tela hormónmi mali podľa nich jeden jednoznačný efekt: menili „pána zlého“ na „pána dobrého“.

Počas ovulácie ženy síce rozpoznali, že muž na obrázku bude asi príťažlivý aj pre iné ženy, keď však prišlo na otázky, akým bude „pán zlý“ otcom, začali sa nad jeho potenciálnymi rodičovskými schopnosťami rozplývať. Už ich videli, ako starostlivo prebaľujú dieťa, v noci k nemu vstávajú a počas dňa venujú všetok čas, aby rodinu zaistili.

Vedci majú po ruke aj evolucionistické vysvetlenie. Menej nápadný muž so zmyslom pre rodinu sa za otca iste hodí lepšie. Sexi muž však jednoduchšie splodí „sexi synov“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #muž #zlý chlapec #horóny

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...