Váš drahý priberá a vám sa to nepáči? Ako naňho?

Na jeho zväčšujúce sa brucho ste čoraz alergickejšia? Tak nemlčte!

04.10.2013 14:00
tučný muž, nadváha, hmotnosť Foto:
Fíha, váš drahý poriadne pribral!
debata

S pribúdajúcimi rokmi sa váš drahý začal meniť. Jeho čoraz zriedkavejšiu pohybovú aktivitu a zväčšujúce sa brucho ste sa snažili dlhodobo ignorovať. Ale už to nejde! Nie, netúžite mať doma chlapa s tehličkami na bruchu, ale starať o svoju hmotnosť by sa mohol. Ako mu naznačiť, že je čas začať so sebou čosi robiť?

Zbavte sa nezdravého jedla

Ak vám večer zasa nežne „zašveholí“, že by si dal čosi dobré k jeho obľúbenému programu, povedzte mu, že nie je čo. Ale ochotne mu naservírujte hrozno, jablko či pomaranč. Kľudne ako malému dieťaťu, uvidíte, že keď nebude doma nič iné, „ulakomí“ sa aj na vitamíny. Nezdravého jedla sa zbavte bez kompromisov, doma mu nič nenechajte. A neodpustite si ani patričný komentár, prečo to robíte.

Špeciálny darček

Darujte mu permanentku do najbližšieho fitka a veľavravne pri tom zodvihnite obočie. Aspoň trojmesačnú. Ideálne by bolo, keby ste cvičiť chodili spolu. Dohliadnete tak na to, že jeho tréningy budú aspoň za niečo stáť. Alebo, ak chcete mať istotu, zaplaťte mu rovno osobného trénera. A na úspechy vášho drahého sa informujte priamo uňho.

Neutešujte ho, keď sa začne ľutovať

„No, už sa nezmestím ani do obľúbených nohavíc.“ Tak pri tejto vete neutekajte do predsiene a neutešujte ho. Skôr mu povedzte čosi kritické a buďte priama. A navrhnite mu, že by sa mohol pokúsiť dostať sa opäť do svojej niekdajšej formy. S vašou pomocou, ak bude súhlasiť.

Dajte mu príklad

Trocha žiarlivosti nezaškodí, veď účel svätí prostriedky aj v takomto prípade. „Vieš, moji kolegovia sú blázni do crossfitu. A keby si videl, ako po troch mesiacoch vyzerajú.“ Takéto ospevovanie cudzích chlapov by mohlo zabrať. Alebo pochváľte nejakého herca v televízii. „Fíha, ten má ale svaly. Veľmi sa mi to páči.“ Určite spozornie.

Pochváľte sa vašou postavou

Ak sa o seba staráte a pravidelne športujete, určite je to vidieť aj na vašej postave. Ukážte sa v nejakej sexi spodnej bielizni, predveďte mu vaše pekné krivky. A kľudne sa pochváľte, ak sa vám za posledné obdobie podarilo zhodiť nejaké to kilo. Inšpirovať ho môžete aj takto príjemne, nie?

debata chyba
Viac na túto tému: #tréning #nadváha #hmostnosť #tučný parner

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...