Tri cviky na dokonalý zadoček - skúste to takto!

Zadoček je jednou z partií ženského tela, ktorému nie je dopriate veľa lásky. Aspoň čo sa samotných žien týka.

01.10.2013 08:30
debata
Urobte drep v troch fázach - pre zadoček to... Foto: SHUTTERSTOCK, Marián Šicko
Urobte drep v troch fázach - pre zadoček to bude veľmi efektívny cvik. Urobte drep v troch fázach - pre zadoček to bude veľmi efektívny cvik.

Priveľký, rozložitý, ochabnutý – ženy dokážu nájsť mnoho prirovnaní ku svojmu pozadiu. Ale čo radšej zabudnúť na sebakritizovanie a spraviť niečo preto, aby vaše zadnosti ohúrili okolie? Skúste nasledujúce cviky. Pokiaľ budete cvičiť pravidelne a zároveň si vstúpite do svedomia v prípade bezhlavého pojedania sladkostí či nezdravých tučných jedál, určite čoskoro uvidíte výsledky.

Čo budete potrebovať: podložka na cvičenie, závažie (nie je nutnosťou)

1. CVIK

Ľahnite si bruchom na podložku, ruky si podložte pred seba, položte jednu dlaň na druhú, aby ste vytvorili priestor, kam sa opriete bradou. Spevnite brucho, napnite pravú nohu a zdvihnite ju zhruba desať centimetrov nad podlahu. Podržte pár sekúnd, nohy vystriedajte. Opakujte desaťkrát na jednu, desaťkrát na druhú nohu.

2. CVIK

Ľahnite si na podložku na chrbát. Pokrčte nohy v kolene a oprite chodidlá o podložku. Mali by byť o kúsok naširšie ako stehná. Následne zdvihnite chodidlá na špičky, zároveň nadvihnite zadok. Snažte sa pohyb vykonávať tak, aby vzdialenosť medzi pätami a zadkom bola zhruba 30 centimetrov. Opakujte pohyb hore-dolu s vaším zadočkom, pri smerovaní dolu však zadok nepoložte na podložku, držte spevnené bruško aj zadok a stehná. Opakujte 10 až 15-krát.

3. CVIK

Postavte sa na šírku panvy, špičky mierne vytočte smerom von. Zdvihnite ruky nad hlavu, tá sa nachádza zhruba v stredovej osi rúk. Hlavu však nezakláňajte, ani nepredkláňajte, snažte sa držať ju v jednej línii s rovnou chrbticou. Následne urobte drep v troch fázach. Prvá je mierny ohyb v kolene, zadoček sa zosunie zhruba o desať centimetrov – podržte. Druhá fáza je ďalší zosun smerom dolu, zhruba desať až pätnásť centimetrov – opäť chvíľu podržte. Tretia fáza je klasický drep. Zadok sa nachádza pod úrovňou kolien, kolená smerujú von. Následne sa zdvihnite – ruky sú celý čas prepnuté a smerujú nad hlavu. Toto fázované drepovanie zopakujte desaťkrát. Ešte intenzívnejší efekt dosiahnete, ak si vezmete do ruky závažie. V takom prípade ruky nemusíte dvíhať nad hlavu. Závažie (najlepšie kettlebell) uchopte oboma rukami a držte tesne pod bradou.

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #zadoček #posilňovanie zadku

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...