Trápia vás ochabnuté ruky? Tieto cviky ich udržia v top-forme

Tvári pomôžu kvaitné protivráskové krémy, vďaka spevňujúcim emulziám môžete mať pevné prsia aj sexi kypré boky. Ale čo také ramená?

25.09.2013 10:00
ramená, ruky, triceps - cvičenie Foto: ,
Na spevnenie ramien a rúk existuje niekoľko efektívnych cvikov.
debata

Jedna z partií ženského tela, ktorá sa pribúdajúcim vekom stáva jasným signálom nášho skutočného veku. Pokiaľ sa s tým nerozhodnete niečo spraviť. Pri pohľade na mnohé hollywoodske hviezdy možno blednete závisťou. A to stačí len pohľad na odhalené ramená a paže. Zadarmo to, samozrejme, nie je. Ak si chcete udržať vo fit-stave svoje ramená a pôsobiť ako mladica, musíte ich pravidelne zveľaďovať fyzickou aktivitou. Okrem kardio-aktivít ako je beh či plávanie a bicykel, môžete skúsiť napríklad tae-bo alebo kick-box. S priemernými závážiami a pod vedením odborníka v posilňovni určite tiež neurobíte krok vedľa.

A čo môžete pre svoje ramená a ruky spraviť doma? Skúste napríklad posilňovať tricepsy. Stačí vám pevná stolička, prípadne pohovka. Oprite sa dlaňami o pevný povrch, nohy vystrite priamo pred seba. Spustite sa rukami nižšie, tak aby sa zadoček ocitol len pár centimetrov nad zemou (podlahy sa však nedotknite), podržte pár sekúnd a vytiahnite sa hore. Opakujte.

Ďalší cvik, ktorý tiež pomôže tricepsu, ale vykreslí a spevní celú pažu, je nasledovný: Pravou rukou a nohou sa oprite o pohovku, ľavou nohou zostaňte na zemi – vaše telo od drieku nahor tvorí s pohovkou zhruba 20-stupňový uhol. Do ľavej ruky si vezmite závažie (ideálna je činka, ale môžete napríklad aj naplniť pollitrovú fľašu vodou – 0,5 kg závažie). Ruku so závažím v úvodnej polohe ohnite v lakti do 90 stupňového uhla,a následne lakeť vystrite smerom dozadu, pohyb opakujte aspoň pätnásťkrát na jednu aj druhú ruku.

debata chyba
Viac na túto tému: #ramená #ruky #cviky na ochabnuté ramená

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...