Čítajte všetko, čo vás motivuje

Aj vy patríte k ľuďom, ktorí radi siahnú po toľko odsudzovanej motivačnej literatúre?

19.08.2013 13:30
čítajúca žena, relax Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ľudia to potrebujú neustále ospravedlňovať. „Čítam motivačnú literatúru, mám to namiesto krížoviek.“ Alebo: „Čítam všetko. Aj ťažké veci, aj tie braky.“ Nikto nepovie na rovinu, že mu to pomáha, pretože sa to nenosí. Vy si však uvedomte, že nie je hanba čítať nič, čo vám robí dobre a čo vám pomáha.

„Mám doma zopár knižiek, po ktorých siahnem zakaždým, keď ma prepadnú pochmúrne myšlienky. Lenže čo je to motivačná literatúra? Veď to je všetko, čo nás motivuje! Mám tam aj knihy od duchovného učiteľa Osha, od Muguela Ruiza. Ale čítam tiež Tajomstvo a jeho pokračovanie Silu, mám doma knižku Žiadne stretnutie nie je náhodné. Všetko to lúskam, zaujíma ma to a keď to dočítam, cítim sa silnejšia,“ hovorí 25-ročná Alžbeta.

„Radšej o tom nerozprávam, pretože minule ma kamarátka prekvapila otázkou: Ako to, že ešte stále nemáš muža, keď si už prečítala toľko kníh o vzťahoch,“ opisuje s úsmevom na tvári ďalej. „Mňa každá knižka odkáže na ďalšiu a baví ma to. Ešte nemám načítané strachy. Prišla som už vďaka "motivačnej“ literatúre, kde je v mojom prípade „pes zakopaný“, no ešte stále neviem, ako mám so strachmi pracovať. Preto sa už radšej bavím na túto tému len s tými ľuďmi, ktorí sú podobne ako ja naladení."

debata chyba
Viac na túto tému: #motivačná literatúra #motivácia

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...