Kniha namiesto psychológa?

Hovorí sa, že to nie je náhoda, aká kniha nám príde do cesty. Mala by v nej byť odpoveď na otázku, ktorá nás práve trápi najväčšmi.

06.08.2013 17:00
čítať knihu, žena číta Foto:
Ilustračné foto.
debata

Hrajte sa s knižkami

A preto sa v lete veľa pýtajte priateľov, aby vám odporučili svoju obľúbenú knižku, požičiavajte si ich navzájom, hrajte sa s nimi ako v detstve s céčkami, majte otvorené oči a zapisujte si, keď niekto, koho „uznávate“, odporučí ale spomenie nejakú knižku, ktorá mu pozitívne ovplyvnila život.

Nemáte zlý život

„Niekedy som si myslela, že tým kvantom príbehov, ktoré lúskam, strácam drahocenný čas. Mohla som sa radšej učiť angličtinu alebo sa inak vzdelávať,“ hovorí 25-ročná Daniela, ktorá nemala pocit, že v príbehoch, či už čítaných alebo televíznych, sa chce ubezpečiť len o tom, že nemá až taký zlý život a že by sa naň mohla pozrieť aj iný očami. „Ovplyvňovali ma aj príbehy, v ktorých mali postavičky lepší život, ako som mala ja.“

Zrno od pliev

Niekedy sa jej dokonca v príbehu ponúklo riešenie. „Keď som išla do sveta za mojou prvou prácou, kamarátka mi poradila knižku, v ktorej hrdinka riešila niečo podobné. Veľmi ma to vyzbrojilo do sveta a aj potom, keď som si na knihu spomenula,“ vraví. A tiež, že knihy má namiesto psychológov. „Nepotrebujem vyhľadávať odbornú pomoc. Mne stačia knihy. Samozrejme, že viem oddeľovať zrno od pliev a čítam len to hodnotnejšie, ale to si každý nájde svoj štýl, ktorý mu vyhovuje a robí mu dobre,“ zhodnotila Daniela, ktorá si leto bez knižiek už nevie predstaviť.

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #psychológ #odpoveď

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....