Unavené oči si zaslúžia masáž

Oči za chrbátom nezaostávajú. Aspoň v tom, ako od práce bolia, určite nie. Keď si ich teda chcete z času na čas pomasírovať, dbajte na základné pravidlá.

12.07.2013 16:00
oko, oči, zdravé oko Foto:
Unavené oči si zaslúžia masáž.
debata

Ako je to zle?

Lekári neodporúčajú oči si žmoliť, ani na ne tlačiť do takej miery, že vidíme na čiernom pozadí žlté hviezdičky. Vtedy viete, že masáž očí je nezdravá, alebo prinajmenšom nie je bezpečná. Oči pri takejto „masáži“ trpia. Ak to preženiete, môže vám vďaka takýmto nepremysleným pohybom prasknúť cievka alebo odlúpnuť sa sietnica.

Krok č.1

Vašim očiam sa uľaví, ak sa posadíte s vystretým chrbátom za stôl, ako keď sa chystáte pracovať. Potom si zakryte tvár do dlaní, akoby ste sa chystali zaspať v lietadle, alebo rozplakať tak, aby vás nikto nevidel. Dlane vám teda bránia vidieť, čo je pred vami.

Krok č.2

Ak ste mali oči doteraz otvorené, teraz ich zatvorte. Dlane posuňte smerom hore tak, aby sa prsty opierali čela a do očných jamiek zapadala spodná hrana dlane. Okamžite pocítite, ako tam zapadá, akoby tam patrila. Už tento ťah spôsobuje príjemný pocit.

Krok č.3

Tajomstvo v tejto bezpečnej masáži spočíva v dýchaní. Počas masáže nezabúdajte zhlboka dýchať. Nádych nie je v takomto prípade taký dôležitý ako výdych. Keď vydýchnete, zatlačte spodnú hranu dlane do očných jamôk stále hlbšie.

debata chyba

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...