Anketa: Nakupujete v internetovej lekárni?

Nákup cez internet sa stáva čoraz viac obľúbeným najmä pre nižšie ceny ako v bežných obchodoch.

28.06.2013 12:00
nákup liekov cez internet Foto:
Čoraz častejšie nákupy liekov prebiehajú aj prostredníctvom objednávok na internete.
debata

Prostredníctvom internetových stránok nakupujeme bielu a čiernu techniku, oblečenie hračky, biopotraviny, drogériu… A v poslednej dobe čoraz viac i lieky.

Zaujímalo nás, ako ste na tom vy. Nakupujete lieky pre vás či deti cez internetové lekárne alebo sa radšej spoliehate na „kamenné“ predajne?

Eva Krasňanská

Mám rada nákupy cez internet najmä preto, že mi ušetria čas. V internetových lekárňach nakupujem tiež, ale vyberám si také, ktoré majú aj „kamenný“ obchod. Samozrejme, nakupujem iba lieky bez receptu a také, ktoré sú pre mňa cenovo výhodnejšie ako v bežnej lekárni. Zásadne sa vyhýbam internetovým lekárňam, ktoré dovážajú výrobky z USA alebo Číny a aj takým, ktoré majú podozrivo nízke ceny.

Nataša Kramplová

Bývam na dedine, kde nie je žiadna lekáreň, iba jedny maličké potraviny, krčma a kostol. Som na materskej dovolenke a dvojročnými dvojičkami a tak ísť do mesta na nákup s dvoma malými deťmi je pre mňa absolútne nepredstaviteľné. A tak využívam vo veľkej miere internetové obchody, lekárne nevynímajúc. Z nich mám dve overené, kde sa už nebojím nakupovať. V pokoji, keď mi deti spia, si povyberám čo potrebujem, spravím objednávku a do troch dní mi to kuriér prinesie domov. Samozrejme, po lieky na predpis idem do kamennej lekárne.

Lenka Matúšková

Veľmi rada nakupujem, porovnávam produkty, vyberám, čítam zloženie a toto sa v kamennej predajni, kde za vami stojí ďalších desať kupujúcich veľmi nedá. Takže som našla, pre mňa, ideálny spôsob nakupovania – internetové lekárne. Jediné čo ma odrádzalo bola výška poštovného či čakanie kým mi kuriér prinesie balíček. To všetko však vyriešila jedna lekáreň v ktorej si cez internet objednám a pripravenú objednávku do 24 hodín len vyzdvihnem v lekárni. Pre mňa rýchly a lacný spôsob nakupovania.

Martina Šarmírová

V internetových lekárňach nenakupujem vôbec. Nemám dôveru či to, čo by mi kuriér priniesol, je naozaj kvalitou v poriadku. Najmä, ak ide o lieky či výživové doplnky pre mojich dvoch synov. Navyše poštovné, ktoré zaplatím za donášku dosť predraží celý nákup. A tak sa radšej v rámci prechádzky zastavím v najbližšej lekárni osobne.

debata chyba

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...