Ako zmierniť potenie a nepríjemný zápach

Proti poteniu sa dá bojovať osvedčenými prostriedkami. Určite by ste nemali podceňovať, aké oblečenie nosíte, ani čo pijete.

27.06.2013 12:30
potenie - teplo - vysoké teploty - ventilátor Foto:
Proti poteniu ventilátor nezaberie. Skúste radšej vzdušné oblečenie.
debata
  1. Vhodné je nosiť vzdušné bavlnené oblečenie, pretože telo reaguje na odev zo syntetických materiálov zvýšeným potením – pokožka nemôže dostatočne dýchať a umelé vlákna intenzívnejšie šíria pach potu, ktorý vďaka nim zostáva dlhšie na pokožke.
  2. Proti poteniu účinkuje šalvia – odporúča sa piť ako čaj alebo si ju dopriať vo forme kúpeľa. Do dvoch litrov vriacej vody dáme štyri až šesť lyžíc usušených šalviových listov a necháme asi 15 minút lúhovať. Potom v odvare močíme časti, ktoré sa priveľmi potia, alebo ho prilejeme k celotelovému kúpeľu do vane.
  3. Samozrejmosťou by najmä v teplých letných dňoch používanie deodorantu alebo antiperspirantu. V letných mesiacoch sa treba tiež častejšie sprchovať.
  4. V záujme menšieho potenia je vyhýbanie sa prílišnému teplu – organizmus treba ochladzovať, ale s mierou. V horúcich dňoch si možno napríklad oblečenie dať na chvíľu do mrazničky, aby telo pri obliekaní príjemne osviežilo.
  5. Dermatologička odporúča aj zmenu životného štýlu odbúraním alebo aspoň obmedzením cigariet, kofeínu, alkoholu a pikantných jedál. Zamerať sa treba na ľahšiu stravu, denne dodržiavať pitný režim a vyhýbať sa stresovým situáciám.
  6. Vhodné je holiť si podpazušie. Pokožka sa síce nebude potiť menej, ale keďže chlpy pot zadržiavajú a sú vhodným prostredím na množenie baktérií, môžu byť jednou z príčin nepríjemného zápachu.
debata chyba

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...