Silikónové prsia? Riziko rakoviny nezvyšujú

Sú ženy, ktoré príroda neobdarila tak, ako iné a so slabými jednotkami jednoducho žiť nechcú, nemôžu.

19.06.2013 10:30
debata (1)
Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
prsia, žena na pláži Ilustračné foto.

Je to potvrdené

Známy onkológ, Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. z Onkologického ústavu Svätej Alžbety má pre tie, ktoré si ich nechali chirurgicky zväčšiť, dobrú správu. Silikónové implantáty totiž nezvyšujú riziko vzniku rakoviny. „Je to potvrdené,“ uistil lekár, ktorý má na túto kozmetickú úpravu neutrálny názor. Podľa jeho slov je to vecou ženy, či do „nových“ prsníkov investuje alebo nie.

Sťažujú vyšetrenie

Ako ďalej lekár upresnil, aj ženy so silikónovými implantátmi chodia na preventívne vyšetrenia ku gynekológovi. Rovnako ako ostatné, ženy do štyridsať rokov na sonografiu, staršie na mamografiu – minimálne raz za dva roky. Bella však pripomenul, že implantáty vyšetrenie sťažujú, nakoľko sú dosť veľké. Rovnako je to aj v prípade samovyšetrenia. „Preto sa u žien s podozrením na rakovinu dopĺňa aj magnetická rezonancia,“ objasnil.

Môžem dojčiť?

Môže no nemusí byť pre ženy so silikónovými implantátmi znemožnené napríklad aj dojčenie. Podľa V. Bellu to do veľkej miery záleží od implantátu. To je už však otázka na plastického chirurga…

1 debata chyba

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....