Zdravá a sladká paradajka - chutí nám najväčšmi

Vo všeobecnosti patrí táto červená zelenina k druhom, ktoré ľuďom chutia najväčšmi. A preto sa paradajok zje zo všetkej zeleniny najviac.

30.05.2013 11:30
paradajky
Sladučké červené paradajky.
debata

Niet divu

Paradajka je kombinácia strašne veľa vitamínov. Navyše nie je nudná zelená, ale má sviežu červenú farbu a chutí skutočne úžasne (hlavne tá sladučká z vlastnej záhrady). Už len toto sú dôvody, prečo by sme ju mali nechať, aby nám spríjemňovala nielen jedálniček, ale celý život.

Čo obsahuje?

Vitamínov v sebe obsahuje skutočne požehnane. Nech sa páči – ak vám chýba niektorý z vitamínov A, B alebo C, stačí siahnuť po paradajke. A to nie je samozrejme všetko. Ešte v sebe skrýva cenný lykopén, čo je rastlinný antioxidant.

Kedy?

Ak si potrebujete napraviť trávenie alebo dať do poriadku imunitu, aj vtedy je správne zaradiť do jedálnička paradajky. A ešte vtedy, keď sa rozhodujete zhodiť nadbytočné kilogramy. Je totiž dokázané, že zelenina vo všeobecnosti obsahuje málo kalórií, ale taká paradajka, tá ich má skutočne minimálne.

Surové sú naj

Paradajky netreba „trápiť“ varením, dusením alebo pečením. Pretože najzdravšie sú surové. Najhoršie chutí, keď ju chrúmeme ako jablko, len s nutkavým pocitom, aby sme do seba dostali denný prísun vitamínu C. Oveľa lepšie si na nej však pochutnáte v šalátoch a vôbec, do každého jedla, keď ju nakrájate na drobné kocky a ochutíte bazalkou. V zime sú chutnejšie malé, tzv. cherry paradajky. Sú totiž oveľa sladšie.

debata chyba

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....