Trendy vo fitkách: V móde sú choreografické a tanečné cvičenia

Trénerka Lucia Medeková, ktorá sa špecializuje na formovanie postavy, sa teší všetkým novinkám, ktoré prídu do fitnescentra.

11.04.2013 10:00
debata
Trénerka Lucia Medeková. Foto: Dana Závadová
Lucia Medekova Trénerka Lucia Medeková.

Každý človek je individualita a všetkých nás baví niečo iné. Preto je minimálna šanca, že sa nájde taký človek, ktorému nebude vyhovovať žiadne cvičenie. Každý si nájde to svoje.

Keď dnes niekto povie, že chodí na aerobic, už si nikto nepredstaví Jane Fondovú skackať v čelenke. Za týmto názvom sa totiž skrýva akékoľvek aeróbne cvičenie, ktoré sa rozdeľuje na posilňovacie, tanečné či stepové. Ako povedala trénerka Lucia Medeková, ten klasický „aerobic“ ešte stále existuje, ale už nie v tej forme, ako kedysi. Existujú alternatívy aerobicu, napríklad step aerobic či dance aerobic. „Čistý aerobic, to retro, ktoré majú ľudia zafixované, už myslím, že nenájdete. To by ste museli ísť veľmi, veľmi ďaleko,“ povedala pre Žena.Pravda.sk.

Dnes sú v móde skôr choreografické a tanečné cvičenia. Na „trhu“ ich je extrémne veľa a podľa Medekovej slov si každý nájde to svoje. Či už zumbu, port de bras alebo horúcu novinku bokwu. Avšak, je pravdou, že občas príde novinka, ktorá odíde tak rýchlo, ako prišla. Prečo je to tak? Medeková odpovedá: „Zvyčajne ide o doplnkové stroje, vibračné plošiny, šmýkacie dosky na obohatenie a rozšírenie tréningu. Nikto napríklad nechodí na power plate alebo flowin pravidelne, preto to dané cvičenie netvorí gro programu.“ Sú však isté cvičenia, ktoré sú úspešné stále a darí sa im permanentne. Patria k nim všetky posilňovacie cvičenia typu bodywork, bodytonic, bodypump alebo pilates. Obľúbené sú podľa Medekovej preto, že oslovujú širokú skupinu ľudí od mladých po najstarších, sú dostupné a pre všetkých potrebné.

Lucia Medeková je trénerka v bratislavskom Body Energy Clube. Špecializuje sa na formovanie a spevňovanie postavy, zdravotné cvičenia a funkčný tréning, znižovanie hmotnosti bez jojo efektu a vypracúvanie špecializovaných cvičebných, stravovacích a výživových plánov pre klientov. Aj tento rok sa stala patrónkou Behu pre život.

debata chyba

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....