S kávou schudnete, nezabudnite však cvičiť!

Čo by ste povedali na to, ak by ste odrazu zistili, že vďaka tej voňavej káve, ktorej si denne doprajete minimálne tri šálky, chudnete?

26.03.2013 11:00
kavicka
Káva potláča chuť do jedla, nie však na dlho.
debata

To by bola pozitívna správa! Ak si ju nesladíte a mlieko do kávy je pre vás cudzím pojmom, je veľká šanca, že čo-to spálite. Odborník na výživu, MUDr. Igor Bukovský vysvetlil, za akých podmienok je to možné.

Kofeín vraj podporuje chudnutie. Je to pravda?
Káva v dávke väčšej ako šesť šálok za deň mierne zvyšuje metabolizmus, ale iba u ľudí, ktorí pravidelne cvičia a obmedzujú tuky vo svojej strave – a tým u nich podporuje chudnutie. neexistuje ale dôkaz, že tento účinok je významný a trvalý. Neexistuje ani žiadna štúdia, ktorá by potvrdzovala všeobecne rozšírený mýtus, že káva podporuje chudnutie.

Potláča káva a kofeín chuť do jedla?
Áno, ale tento účinok trvá veľmi krátko a normálna konzumácia kávy (max. 3 šálky denne) nijako neznižuje množstvo spotrebovaných potravín a energie.

Káva odvodňuje. To nepomáha pri chudnutí?
Nie, pretože ak stratíte vodu (mimochodom, to je málokedy rozumné), hmotnosť vášho tukového tkaniva a všetky jej zdravotné dôsledky sa zmenia k horšiemu: čím má telo viac tuku a menej vody, tým horšie.

debata chyba

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...