Do každého jedla
Stačí si kúpiť jej semienka a zasadiť ich, napríklad aj na balkóne. Potom už si z nej už len budete uštipkávať. V teplých európskych krajinách ako je napríklad Grécko či Taliansko ju používajú takmer do každého jedla. Už je však známa aj na Slovensku. Chutí úžasne! Za jej domov sa považuje Apeninský poloostrov.
Čo obsahuje
Rukola je bohatá napríklad na vitamín C či betkarotén. Okrem toho čistí krv a pečeň. Dobrou správou pre tých, ktorí chcú pribrať je, že zvyšuje chuť do jedla. S tým súvisí aj informácia, že pomáha pri zažívacích problémoch. Kto pravidelne je rukolu, nedá únave šancu a posilní si tiež imunitu.
Žiadna veda
S rukolou netreba robiť žiadnu vedu a netrápiť sa so zložitými receptami. Jesť ju možno totiž aj surovú. Dá sa však aj variť či restovať. Hodí sa do každého jedla. Či už si pripravujete cestoviny, chcete si ochutiť ryžu, zeleninový šalát či mäso…