Lahodná rukola - klbko vitamínu C

Nie každý vie, koľko vitamínov sa skrýva v tejto úžasnej zelenej aromatickej rastlinke, ktorá sa navyše veľmi ľahko pestuje. Je totiž nenáročná ako burina.

18.03.2013 16:30
rukola Foto:
Rukola chutí aj surová.
debata

Do každého jedla

Stačí si kúpiť jej semienka a zasadiť ich, napríklad aj na balkóne. Potom už si z nej už len budete uštipkávať. V teplých európskych krajinách ako je napríklad Grécko či Taliansko ju používajú takmer do každého jedla. Už je však známa aj na Slovensku. Chutí úžasne! Za jej domov sa považuje Apeninský poloostrov.

Čo obsahuje

Rukola je bohatá napríklad na vitamín C či betkarotén. Okrem toho čistí krv a pečeň. Dobrou správou pre tých, ktorí chcú pribrať je, že zvyšuje chuť do jedla. S tým súvisí aj informácia, že pomáha pri zažívacích problémoch. Kto pravidelne je rukolu, nedá únave šancu a posilní si tiež imunitu.

Žiadna veda

S rukolou netreba robiť žiadnu vedu a netrápiť sa so zložitými receptami. Jesť ju možno totiž aj surovú. Dá sa však aj variť či restovať. Hodí sa do každého jedla. Či už si pripravujete cestoviny, chcete si ochutiť ryžu, zeleninový šalát či mäso…

debata chyba

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...