Suši pochúťky, ktoré (nie) sú dobré pre vašu líniu

Aj vy ste prepadli mánii japonskej kuchyne a suši? Vedzte, že aj jednotlivé druhy chutných dibrôt však môžu mať rozličné účinky na našu figúru.

22.02.2012 15:11
Suši, japonské jedlo Foto:
Suši pochúťky, ktoré (nie) sú dobré pre vašu líniu
debata

ÁNO
Pokiaľ si chcete udržať štíhlu líniu, určite stavte na kúsky lososového a tuniakového suši, ktoré je bohaté na nenasýtené omega kyseliny, množstvo vitamínu D a sú výdatné z hľadiska obsahu bielkovín.

Áno môžete povedať aj wasabi, ktoré je plné antioxidantov a obsahuje látky, ktoré napomáhajú fungovaniu iných účinných vitamínov a minerálov v tele. Napríklad brokolici a jej protirakovinovým účinkom.

Sashimi je typ suši, ktoré je mimoriadne vhodnou pochúťkou. Je takmer bez sacharidov, podáva sa bez ryže či extra príloh. Skrátka ide o chutný kus mäska.

Vegetariánske suši s avokádom, uhorkou či morskými riasami sú chutné, výdatné a zdravé. Pokiaľ budú pripravené v hnedej (celozrnej) ryži, ešte lepšie.

Áno platí aj pre zázvor, ktorý väčšina z nás odkladá pri objednávke suši menu bokom. Zázvor obsahuje draslík, mangán, horčík či množstvo antioxidantov.

NIE
Jarné rolky dochrumkava osmažené nepatria k jedlám, ktoré vaša línia privíta. Nasiaknuté olejom nie sú veľmi zdravé a padnú zaťažko aj vášmu žalúdku.

Nehovoríme ultimatívne nie, ale zvažujte množstvo sójovej omáčky. Vysoký obsah soli neprospieva nášmu tráviacemu, ani kardiovaskulárnemu systému. Mnohé reštaurácie už ponúkajú sójové omáčky so zníženým obsahom soli.

Nie je to síce bežná ponuka suši menu, ale aj tam sa už dostala majonéza. Vy ju vynechajte.

Text: gj, pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...