Obzeráte sa po knižných novinkách na dovolenku? Tu sú inšpirácie

Niektorí z nás už počítajú dni do odchodu na letnú dovolenku... Kniha v mnohých kufroch nebude chýbať. Máte už niečo vytipované?

19.05.2022 13:00
kniha, žena, čítanie, dovolenka, oddych, pláž,... Foto:
Milujete čítanie počas dovolenky? Akú knihu si pribaliť do kufra?
debata

Zakliata jaskyňa

Pôvodná slovenská rozprávka z pera uznávanej režisérky, scenáristky a autorky Mariany Čengel Solčanskej vás prenesie do kráľovstva, v ktorom rozum a rozvahu nahradí chamtivosť a zlo. Podarí sa láske ustáť všetky prekážky a zvíťaziť nad kliatbou?
V ďalekom kráľovstve žil soliar Buchvald, ktorý mal dve dcéry Adu a Lenu. Aj keď nemali veľa peňazí, nič im v živote nechýbalo. Raz dievčatá objavili v jaskyni, kde ich otec ťažko pracoval, okrem kryštálov soli i vzácne kamene. Obe však dobre vedeli, čo hovorí dávna legenda a aký trest postihne každého, kto si dovolí odniesť drahocenné rubíny z útrob podzemia. Lene však neschádzal drahokam z mysle a zatúžila ho mať…

zväčšiť
Zakliata jaskyna

Tri sestry

Tri slovenské sestry. Ich príbeh vám zlomí srdce. Ich cesta vás naplní nádejou. Ich mená si navždy zapamätáte.
Keď boli Cibi, Magda a Livi malé, sľúbili svojmu otcovi, že zostanú spolu, nech sa stane čokoľvek. Keď mala Livi len pätnásť rokov, dostala príkaz na transport do Osvienčimu. O štyri roky staršia Cibi šla s Livi, odhodlaná ochrániť ju. Spolu prežili nepredstaviteľné utrpenie. Len 17-ročná Magda zostala doma, ukrývala sa u susedov alebo v lese, no nakoniec aj ju odviezli do Osvienčimu-Brezinky.Tam sa tri sestry znova stretli a pri spomienke na otca si dali nový sľub, tentoraz jedna druhej – prežijú.

zväčšiť
Tri sestry

Rebelka

Inšpiratívny príbeh plný ženskej sily. Rahaf Muhammad preukázala obrovskú odvahu a odhodlanie pri svojom úteku od tyranskej rodiny.
Začiatkom roka 2019, po starostlivom trojročnom plánovaní, sa Rahaf Muhammad podarilo ujsť od rodiny v Saudskej Arábii. Dostala sa však len do Bangkoku, kde jej vzali cestovný pas. Keby ju prinútili vrátiť sa domov, určite by ju zabili ako iné rebelky v jej krajine. Zabarikádovala sa preto v hotelovej izbe a otvorila si účet na Twitteri. V tom čase jej už na dvere klopali úradníci s príkazom odviesť ju na letisko. Tínedžerka vďaka sociálnej sieti oslovila svet a svet jej odpovedal – za jediný deň získala štyridsaťpäťtisíc sledovateľov a tí jej napokon pomohli požiadať o azyl na Západe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...