Varenie bez výhovoriek či príbeh Jima Carreyho! Knižné novinky vám spríjemnia dni voľna

Sviatočné dni sú ako stvorené na relax s knižnými novinkami, tu sú.

15.04.2022 06:00
kniha, žena, čítanie, čaj, káva, oddych, relax Foto:
Na akú knihu si brúsite zuby?
debata

Varenie bez výhovoriek

zväčšiť
Varenie bez výhovoriek

Americký kuchár Joshua Weissman nie je zástancom rýchleho občerstvenia ani polotovarov. Vie, že ak si chcete dať hamburger či sendvič, je najlepšie si ho pripraviť doma, a navyše z čerstvých surovín. Je profesionálnym kuchárom s originálnym zmyslom pre humor. Svojou jedinečnou knihou Varenie bez výhovoriek vám odovzdá jednoduché, ale pravdivé posolstvo: Pripraviť skvelé jedlo nejaký čas trvá. Kniha vás prevedie všetkými jedlami dňa, od raňajkových receptov, cez hlavné jedlá, šaláty, dresingy, majonézy, syry, cestoviny, mäsové jedlá, ryby, až po dezerty.

Spomienky a dezinformácie

zväčšiť
Spomienky a dezinformácie

Na začiatku príbehu sa úspešná filmová hviezda Jim Carrey, multimilionár topiaci sa v bohatstve, nachádza v stave hlbokej depresie. Cíti sa osamelý, zúfalo túži po láske, má strach zo smrti aj z toho, že upadne do zabudnutia. Skúšal už všeličo, ale nič nedokáže rozptýliť oblak prázdnoty a nudy, ktorý mu visí nad hlavou… Hoci sa hlavná postava nazýva Jim Carrey, nejde o autobiografiu v pravom zmysle slova. Spomienky a dezinformácie sú román, v ktorom sa prelína skutočnosť s fikciou, je to sonda do samého srdca továrne na sny – Hollywoodu, s jej krvilačnými agentmi a ľahkovážnymi celebritami, no predovšetkým odvážna reflexia privilégií, priateľstva, lásky, závislosti od slávy a hľadania zmyslu života.

Ohrdnuté srdce

zväčšiť
Ohrdnuté srdce

Autorka Jana Pronská o knihe Ohrdnuté srdce povedala: „Je to opäť príbeh osudovej lásky, ktorému kulisu tvoria čriepky z našej histórie. Tentoraz som dej zasadila do Liptovského Hrádku v období, keď v Hornom Uhorsku mocný veľmož Magister Donč staval jeden hrad za druhým. Mimochodom, pre mňa jedna z najväčších osobností našich dejín. Ústrednou postavou knihy je však jeho vnuk Radovan Balaša.“
Pannu Johanku z Liptova, poslednú dedičku pevnosti Hrádok, v útlej mladosti zasnúbili s Radovanom Balašom, zhýralým vnukom mocného uhorského magnáta Donča. Mládenec si to však tesne pred sobášom rozmyslel a mladučkou nevestou pohrdol. Starý otec ho za to vydedil a vyhnal z rodinného sídla na Pustom hrade. Johanka sa odvtedy musela životom pretĺkať sama. Robila, čo mohla, aby dedičstvo udržala, no okrem chudoby musela na svojich útlych pleciach niesť i ďalší, nemenej ťažký kríž v podobe biľagu ohrdnutej nevesty. Dievčina v sebe celých sedem rokov živila hnev, nenávisť a pocit krivdy, a tak nečudo, že keď jej Radovan v najvyššej núdzi zaklope na bránu, odmieta prijať pravdu, že rytier sa zmenil a svoju mladícku nerozvážnosť hlboko ľutuje.

Slovenské tradície Veľkej noci

Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tip

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....