Letná láska je omamná! V živote aj v románoch, tu sú knižné novinky

Letná láska jednoducho patrí k prázdninám a pre mladých ľudí je niečím, na čo budú spomínať dlhé roky. Aj preto sú knihy s tematikou leta a lásky medzi tínedžermi, alebo generáciou young adult, obľúbené.

24.07.2021 12:00
leto, láska, romantika, Foto:
Aj vy túžite po letnej romantike? Tak si o nej aspoň prečítajte.
debata (1)

Láska a gelato

Kniha prináša príbeh Liny, ktorá trávi prázdniny v Taliansku, ale akosi nemá náladu na pláže ani slávne pamiatky. Prichádza do Florencie len pre mamino želanie, aby stretla svojho otca. Ale prečo by mala spoznať niekoho, kto sa o ňu šestnásť rokov vôbec nezaujímal? Lina túži po jedinom – vrátiť sa domov. Potom však natrafí na mamin denník zo študentských čias. Spolu s tajomným Lorenzom kráča v maminých šľapajach a spoznáva nádhernú taliansku kultúru. Postupne rozuzľuje spleť rodinných tajomstiev, aby zistila, kam naozaj patrí.

Laska-a-gelato-obalka

Nikdy na teba nezabudnem

V románe ide o príbeh rozdielnych tínedžerov, ktorí práve skončili strednú školu. Fitza vyslala mama na exkurziu po vysokých školách, na ktoré aj tak nechce ísť, tekže to mal byť ten najnudnejší týždeň v živote. Do plánov mu však vtrhne očarujúca a neskrotná Juniper, ktorá počíta dni, kým vypadne na výšku. Napriek svojim odlišnostiam spolu objavujú úžasné študentské mestá. V očiach toho druhého zahliadnu možnosti, o ktorých sa doteraz ani neodvážili uvažovať. Chalan, ktorý sa desí budúcnosti. Dievča, ktoré jej beží v ústrety. Ako ich životy zmení láska?

Nikdy-na-teba-nezabudnem-obalka

Povedz, že ma miluješ

Hlavná hrdinka Bella nežije pre nič iné ako letné prázdniny. Domček na pláži, slnko, more, zábava, najlepšia priateľka Sussanah a dvaja bratia – Jeremiah a Conrad. No v jedno leto, keď sa zo škaredého káčatka stáva nádherná labuť, sa všetko akosi začne meniť. Dvaja oslniví chalani, prvý bozk, prvá láska… Bella pochopí, že leto sa nezmenilo, zmenila sa ona a musí si vybrať… Kniha Povedz, že ma miluješ (do slovenčiny ju preložila Tamara Chovanová) je prvým dielom série Letná láska, podľa ktorej sa aktuálne pripravuje seriál pre Amazon Prime.

Povedz-ze-ma-milujes-obalka

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...