Rozvod ako najväčšia trauma v živote? Knižné novinky o vzťahoch aj hľadaní šťastia

Aj v máji si nájdite čas na dobré knihy, ktoré vám pomôžu v ťažkom období po rozchode či v pracovnom kolotoči, kedy sa to na vás iba "sype".

13.05.2021 15:00
kniha, žena, čítanie, oddych, úsmev, dievča Foto:
Na akú knihu si brúsite zuby?
debata

Keď odchádza partner

Vyrovnať sa s rozchodom nie je vôbec ľahké. Rozvod dokonca terapeuti prirovnávajú k najtraumatic­kejšej skúsenosti v živote, porovnateľnej s úmrtím blízkeho človeka. Opustený človek čelí širokej škále bolestivých emócií, trpí pocitmi viny, smútku, pochybuje o sebe a zažíva dokonca aj telesnú bolesť. Budúcnosť vidí v čiernych farbách a má strach, obáva sa, že už nebude nikdy šťastný. Autorka knihy, psychoterapeutka Doris Wolf, v knihe Keď odchádza partner ponúka pomoc pri prekonávaní tohto náročného obdobia. Opiera sa nielen o svoje dlhoročné terapeutické skúsenosti, ale hovorí aj o vlastnom bolestivom rozchode.

Keď odchádza partner

Hlboká práca

Väčšina ľudí stratila schopnosť ísť do hĺbky – dni namiesto toho trávia horlivým vybavovaním nepodstatných e-mailov a na sociálnych médiách, bez toho aby si uvedomovali, že to ide aj inak. „Hlboká práca“ je schopnosť zamerať sa na kognitívne náročnú úlohu bez rozptyľovania. Titul od Cala Newporta vám pomôže zlepšiť sa v tom, čo robíte, a zároveň dosiahnuť v kratšom čase oveľa viac. Vďaka tomu zažijete pocit skutočného naplnenia, ktoré pramení z majstrovského ovládania tejto zručnosti.

Hlboká práca

Škola šťastného života

Všetci do istej miery pochabo veríme, že šťastie leží kdesi mimo nás, a snažíme sa ho, často márne, nachádzať vo veciach, ktorými sa obklopujeme. Predstavujeme vám zásadnú knihu Gelonga Thubtena: ako budhistický mních a expert na meditáciu pracoval s mnohými ľuďmi – od žiakov základných škôl cez biznismenov zo Silicon Valley až po herca Benedicta Cumberbatcha. Podelí sa v nej s vami o praktické a ľahko uskutočniteľné kroky, ktoré vás k šťastiu dovedú celkom určite. Pretože šťastný môže byť skutočne každý.

Škola šťastného života

© Autorské práva vyhradené

debata chyba

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...