Pizza na prvom rande prinesie šťastie, na čínsku a indickú kuchyňu radšej pozor!

Reštaurácie znovu otvorili terasy a spolu s blížiacim sa májovým počasím (a atmosférou lásky) sa znovu objavuje aj možnosť začať randiť. Ak by ste chceli prvé rande absolvovať v reštaurácii, existujú pokrmy, ktoré by ste si vraj objednávať nemali.

29.04.2021 09:00
pizza Foto:
Pizza na prvom rande? Dopadnúť to môže šťastne.
debata

Áno, samozrejme, že reč je aj o pokrmoch, ktoré by mohli spôsobiť nepríjemný zápach z úst či napríklad pálenie v krku, ale nedávny prieskum portálu OnBuy.com sa na vec pozrel trošku inak. Zostavil zoznam kuchýň, ktoré vraj prinášajú šťastie, či naopak budúcim partnerom.

V prieskume bolo dotazovaných viac ako 5300 ľudí, ktorí mali odpovedať na otázku, akú večeru absolvovali so svojím partnerom a či ich manželstvo vydržalo. Z výsledkov vyplýva, že 78 percent párov, ktorí skončili (a stále žijú) v šťastnom manželstve, si na prvú večeru počas randenia objednali jedlá z talianskej kuchyne.

Naopak, ako najrizikovejšia sa javí v prípade trvácnosti vzťahov kuchyňa indická. Až 63 percentám párov, ktoré si pochutnávali na indických jedlách počas prvého rande, následne tento vzťah (manželstvo) stroskotal. Indická kuchyňa vraj tiež znamenala najkratšie trvanie zväzku – v priemere len jeden rok a tri mesiace bola trvácnosť vzťahu partnerov, ktorí večerali indickú kuchyňu na prvom rande.

V prieskume nevyšli najlepšie ani jedlá z americkej a čínskej kuchyne. V prípade amerických jedál na prvom rande manželov či partnerov sa vzťah skončil viac ako 50 percentám takýchto párov.

Čo sa týka jedál, ktoré prinášajú „šťastie“, okrem talianskych pochúťok (pizza, špagety, cestoviny) to bola aj kuchyňa francúzska. Tá vraj tiež priniesla väčšine párov šťastie už na prvom rande. Ako by v tomto prípade dopadli slovenské halušky alebo české „vepřo, knedlo, zelo“, sa môžeme len domnievať. Stredoeurópska kuchyňa v britskom prieskume miesto nedostala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vzťah #rande #kuchyňa #trvácnosť

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...