Svet tancuje na hit z Južnej Afriky! Pridali sa policajti, letušky či sestričky... aj Slováci!

Už niekoľko týždňov sociálne médiá plní nový fenomén. Zapojili sa do nej policajti, hasiči, celé školské triedy, učitelia a tiež zdravotníci. V nemocniach či pri testovaní.

08.02.2021 12:00 , aktualizované: 12:37
debata (42)

Reč je o výzve Jerusalema Dance, ktorá sa spája s chytľavým hitom z Južnej Afriky. Do jeho rytmu už mesiace tancujú celé skupiny a snažia sa tak priniesť trochu dobrej nálady v náročných dňoch. Začalo sa to predovšetkým videami komunitných skupín či napríklad afrických detí, v lete vzniklo niekoľko videí aj na Slovensku. Teraz sa pridávajú kľúčoví zamestnanci v strategických sektoroch.

Jednotlivé videá sa objavujú na sieťach ako Facebook, Instagram, Twitter a, samozrejme, platforme YouTube. Ku choreografii, ktorá je súčasťou videoklipu a tiež samotnej výzvy, existuje niekoľko tutoriálov, ktoré pomáhajú celým kolektívom naučiť sa kroky.

Video z českého Jičína

Iba pred pár dňami sa do výzvy zapojili aj zdravotníci z nemocnice v Jičíne, ktorí už niekoľko mesiacov čelia náročnej situácii ohľadom šírenia covidu-19. Tancovali aj v jednom z testovacích centier v bratislavskom Ružinove. Niektoré nemocničné zariadenia do nakrúcania tanečnej video-výzvy zapojili aj profesionálny tím. Napríklad video z novej rakúskej nemocnice vo Floridsdorfe by pokojne mohlo konkurovať klipu od niektorého slovenského interpreta.

Zatiaľ najsledovanejšie video (ak nerátame tanečné zoskupenia a skupiny) majú podľa počtu zhliadnutí na zhliadnutí na YouTube zamestnanci zdravotníckeho sektora – konkrétne z kliniky St. Barbara-Klinik v nemeckom Hamme. Viac ako štyri milióny zhliadnutí už zaznamenalo video rakúskej leteckej spoločnosti Austrian Airlines. A darilo sa aj policajnému oddeleniu zo Švajčiarska. Ich podoba tanečnej výzvy má doteraz viac ako 1,5 milióna pozretí a stále rastie.

Za policajtmi zo Švajčiarska potom nasledujú napríklad ich kolegovia z Írska, ale tiež pracovníci nemeckého autoservisu či zdravotnícky personál z jednej zo švédskych nemocníc. Výber jednotlivých videí si môžete pozrieť nižšie.

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #tanec #radosť #výzva #pandémia #Jerusalema Dance

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...