Radili ženám, ako byť sexi na nákupoch! Televízia pobúrila divákov

Moderátorka v relácii tancovala a následne radila ženám, ako nosiť podpätky na rôznych miestach, napríklad v supermarkete.

30.11.2020 09:00
nohy, ženy, sukne, podpätky Foto:
Ako nosiť podpätky na rôznych miestach, napríklad v supermarkete? Aj o tom bola inkriminovaná relácia v talianskej televízii.
debata

V Taliansku vyvolal pobúrenie televízny program obsahujúci rady ženám, ako vyzerať sexi pri nákupe v supermarkete. Verejnoprávna televízia, na ktorej stanici bol odvysielaný, ho dočasne stiahla, píše spravodajský web BBC.

V relácii Detto Fatto, ktorý vysiela kanál Rai 2, sporoodetá baletka a učiteľka tanca pri tyči Emily Angelillo v kožených minišortkách a podpätkoch nabádala ženy, aby prehli svoj chrbát, keď sa budú naťahovať pre tovar na vyšších policiach. Ďalej relácia obsahovala tipy, ako pred sebou zvodne tlačiť nákupný vozík. Epizóda vyvolala pobúrenie medzi divákmi aj politikmi. Mnohí poukázali na skutočnosť, že program bol odvysielaný v predvečer Medzinárodného dňa proti násiliu na ženách.

Generálny riaditeľ spoločnosti Rai, Fabrizio Salino, vysielanie relácie pozastavil a nariadil vyšetriť okolnosti vzniku dielu. Zdôraznil pritom, že epizóda nezodpovedala duchu verejnoprávnej služby a redakčnému kódexu Rai. Moderátorka relácie Detto Fatto, Bianca Guaccero, ktorú na Instagrame sleduje vyše 700 000 ľudí, sa ospravedlnila menom celého tímu s tým, že zabezpečí, aby sa nič podobné neopakovalo.

Angelillo v úvode inkriminovaného dielu tancovala a následne radila ženám, ako nosiť podpätky na rôznych miestach, napríklad v supermarkete. Taktiež dala diváčkam tip, ako ladne zdvihnúť niečo, čo im nedopatrením spadlo v obchode na zem.

„Kľakla by som si na jedno koleno, druhé by som mala pokrčené a nohy pri sebe, nemala by som ich roztiahnuté, aby celá situácia nepôsobila ešte vulgárnejšie,“ uviedla. Neskôr sa na svojom facebooku ospravedlnila všetkým ženám, ktoré svojim vystúpením urazila. Ostrú kritiku diel vyvolal na sociálnych sieťach. Cecilia D'Elia, hovorkyňa združenia demokratických žien uviedla, že ženy boli v relácii zobrazené stereotypne a diskriminujúcim spôsobom s tým, že by sa vedenie televízie Rai mali za odvysielanie relácie zodpovedať. Politik Andrea Martella diel takisto odsúdil. „Možno by bol potrebný návod nie na to, ako nakupovať, ale ako poskytovať verejnoprávna službu bez toho, aby sa pošliapavali hodnoty a história Rai,“ uviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #nákupy #Televízia #diskriminácia žien

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...