Strach zo špinavej plachty, vlastné uteráky: Ako sa chodí do hotelov 'po korone'?

Aj napriek pretrvávajúcej hrozbe nákazou koronavírusom sa v letnom období rozbehlo cestovanie. Mnohé hotely, niekoľko mesiacov úplne zatvorené, otvorili svoje brány turistom a návštevníkom.

03.08.2020 14:00
recepčná Foto:
Návšteva hotelových zariadení v období "po" koronavírusovej prvej vlne testuje naše hygienické návyky aj požiadavky.
debata

Vo Veľkej Británii nedávno prebehol zaujímavý prieskum, o ktorý sa postarala spoločnosť End of Tenancy Cleaning Company. V ňom dotazovali Britov, ako po skončení tvrdého „lockdownu“ dôverujú hygiene v hotelových zariadeniach. A zdá sa, že obyvatelia britských ostrovov sú národ nedôverčivý.

Bezmála polovica opýtaných strávi zhruba polhodinu svojho času upratovaním a dezinfikovaním zariadenia v hotelovej izbe pri svojom prvom príchode na dané miesto. Nedôvera voči hygienickým štandardom dokonca núti skupinu zhruba 21 percent opýtaných upratovať takmer hodinu. A vyše hodiny to robí približne 13 percent hotelových návštevníkov.

Keď príde reč na jednotlivé súčasti výbavy hotelových izieb či penziónov a apartmánov, za najšpinavejšiu vec považuje až 92 percent opýtaných posteľné obliečky. Až 87 percent z dotazovaných tiež priznalo, že ich vždy skontrolujú predtým ako by si do postele ľahli.

Iba v tesnom závese za plachtou a perinami zostali poháre a šálky (88 %), televízny ovládač (87 %), vypínače svetla (84 %) a hotelový telefón (71 %). Tieto jednotlivé súčasti izbovej výbavy patria aj medzi tie, ktoré si cestovatelia najčastejšie kontrolujú.

Zaujímavosťou je, že po skončení karantény a znovu obnovení cestovania sa vyše 50 percent hotelových návštevníkov vyzbrojí vlastnými dezinfekčnými prípravkami na čistenie interiéru, patria k nim vlhčené utierky, dezinfekčný prípravok či bytový sprej alebo vonná sviečka. Azda najprekvapivejšie však znie výsledok, že až 14 percent Britov by bolo ochotných si priniesť do hotela vlastnú posteľnú bielizeň a uteráky.

A teraz otázka na slovenského cestovateľa či cestovateľku. Ako ste na tom vy sami? Skúste sa vyjadriť v našej ankete pod článkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #cestovanie #hygiena #hotel #dezinfekcia #čistota #koronavírus

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...