S celebritou v karanténe? Mileniáli chcú Gretu Thunbergovú, tínedžeri tohto Slováka!

Aj netradičné prieskumy priniesla aktuálna situácia vo svete.

30.03.2020 17:00
debata (2)
zväčšiť Slovenský rodák David Dobrik (vľavo) si preberá... Foto: SITA/AP, Danny Moloshok
Slovenský rodák David Dobrik (vľavo) si preberá cenu z rúk herca Johna Stamosa. Slovenský rodák David Dobrik (vľavo) si preberá cenu z rúk herca Johna Stamosa.

Keďže mnohí z nás sa ocitli v domácej izolácii a karanténe, niekomu napadla otázka, s kým by ste sa najradšej ocitli v karanténe vy. Samozrejme, vo výbere boli najmä známe osobnosti.

Portál OnBuy.com v nedávnych dňoch urobil prieskum na vzorke 6000 respondentov. Polovica z nich zastupovala generáciu mileniálov, teda ľudí narodených v rokoch 1981 až 1996, druhá polovica reprezentovala ešte mladšiu vzorku – takzvanú generáciu Z, ktorá zahŕňa ľudí narodených po roku 1997.

Výsledky prieskumu, v ktorom mali dotazovaní určiť desiatku známych osobností na chvíle v karanténe, niekoho možno prekvapia, iného nie. Isté je, že celkom odrážajú súčasnú popularitu a idoly vo svete mladej generácie, ale aj generácie mileniálov.

Ak sa pozrieme na druhú skupinu, teda mileniálov, jasnými víťazmi sa stali herci Ryan Reynolds a Dwayne Johnson. Obaja zhodne získali 36 percent v rebríčku. Zhruba 33 percent opýtaných by tiež najradšej strávilo osamelé chvíle v izolácii s herečkou Margot Robbie. V prvej desiatke sa ocitli tiež mená ako Lady Gaga, Jennifer Aniston či prekvapivo Greta Thunberg. S touto tínedžerkou by chcelo zostať doma až 21 percent mileniálov. Do zostavy sa prebojoval napríklad aj Tom Hanks, Idris Elba či Samuel L. Jackson.

Speváčka Zendaya na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Speváčka Zendaya predviedla na akcii Bvlgari odvážny dekolt. Speváčka Zendaya na archívnom zábere.

Výsledky „Generácie Z“ boli o poznanie mladšie a zahŕňali skupinu veľmi aktuálnych celebrít. Vôbec najviac hlasov získala speváčka a herečka Zendaya, do izolácie by ju chcelo ako spoločníčku až 58 percent opýtaných. Za ňou nasledovala so 42 % speváčka Billie Eilish. Pre našinca je nepochybne však prekvapivé aj tretie miesto. Na ňom sa ocitol totiž slovenský rodák, dnes však už americký občas David Dobrik, inak svetoznámy youtuber, ktorý je idolom mnohých tínedžerov.

Hviezdy sociálnych sietí v rebríčku generácie Z celkovo dostali veľký priestor. Objavili sa v ňom aj mená Kylie Jennerovej, Jamesa Charlesa či Doja Cat.

Ktohovie, ako by dopadla podobná anketa na Slovensku? Vyhrali by herci z Oteckov, idoly zo Superstar či by prišlo prekvapenie v podobe ostrieľaných celebrít. Ak máte svoj vlastný tip, koho by ste chceli ako spoločníka do izolácie, pokojne nám napíšte do debaty.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #izolácia #celebrity #Ryan Reynolds #Zendaya #David Dobrík #karanténa

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...