Stres, strach či úzkosť. Skúste ich zvládnuť s pomocou citróna!

Znie vám tento titulok trochu podivne? Alebo priam bizarne? Možno však netušíte, že obyčajná vôňa citrusových plodov dokáže niekedy zázraky.

23.05.2019 09:00
Zdravie v kuchyni: Citrón zdolá aj chorobu Foto:
S citrónom môžete zlikvidovať pocity nervozity a stresu.
debata

Nedávno odborníci potvrdili, že práve vdychovanie vône citróna môže pomôcť študentom počas náročných skúšok, alebo pri pohovoroch či v momentoch, keď cítite stres.

Je to celkom jednoduché! Vdychovať typickú citrusovú vôňu by sme mali vo chvíľach, keď sa cítime dobre, vnímame pozitívne emócie, alebo myslíme na niečo príjemné.

Vedci dokonca odporúčajú robiť to napríklad počas sledovania obľúbenej televíznej šou či prezerania si fotiek z príjemnej dovolenky. Ak sa tejto aktivite venujete niekoľko dní pred náročným pohovorom alebo napríklad záverečnou skúškou, následne by ste to mali vyskúšať priamo pár minút pred daným momentom.

Podľa odborníkov dochádza k vyslaniu signálu do často mozgu nazývanej aj hipokampus, ktorá zohráva úlohu pri pamäti a emóciách. Takto si privodíte stav pozitívnej mysle, pretože sa vám daná vôňa spojí s pozitívnymi spomienkami. Budete sa tak cítiť uvoľnene, pozitívne, ale údajne tiež aj pohotovejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #stres #nervozita #pohovor #citrón #skúška

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...