Bojíte sa baktérií? Mobily sú 7-krát špinavšie ako záchodová doska!

Nie je to až taká nová informácia. Možno ste už niečo podobné čítali. Teraz to potvrdila ďalšia štúdia.

05.12.2018 14:59
črevná chrípka, záchod Foto:
Máte strach z baktérií na záchode? Tak pomyslite na svoj mobilný telefón.
debata

Naše mobilné telefóny sú sedemkrát špinavšie než záchodové dosky. Ak ich nosíme v koženom obale, je na nich dokonca 17-krát viac mikróbov ako na mieste, kam si sadáme v prípade potreby nášho biologického vyprázdňovania. Tvrdí to štúdia spoločnosti zaoberajúceej sa hygienou Initial Washroom Hygiene, z ktorej cituje belgický denník Le Soir.

Porovnaním vzoriek zo smartfónov a WC sedadiel britská firma zistila, že telefóny v priemere obsahovali 1479 kolónií baktérií, zatiaľ čo lopáriky len 220, teda sedemkrát menej. Ak je telefón uložený v plastovom obale, je počet mikróbov takmer rovnaký, ako keby prístroj žiadny obal nemal.

Mikróby sa na telefónoch koncentrujú, pretože s prístrojmi neustále manipulujeme. Podľa štúdie z roku 2014 sme na telefón v priemere siahali 221-krát za deň a toto číslo sa od tej doby pravdepodobne ešte zvýšilo, domnieva sa Le Soir.

Nielen že na mobil stále siahame, my si ho hlavne so sebou všade nosíme. Podľa štúdie si ho dvaja z piatich ľudí berú v zamestnaní na toaletu, kde sa to baktériami len tak hemží. Len jeden z piatich ľudí telefón po návrate z WC očistí.

Špeciálny hygienický obrúsok určený na čistenie mobilného telefónu zaviedlo už v roku 2016 jedno japonské letisko, informuje denník. Odborník na baktérie profesor Hugh Pennington z univerzity v škótskom Aberdeene ľuďom radia, aby pre istotu svoje mobilné telefóny neuplatňovali.

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #znečistenie #štúdia #mobilný telefón #baktérie #mikróby #záchodová doska

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...