Vernosť na internete? Pri nákupoch sú ženy prelietavejšie

Nakupujete na internete? Je pravdepodobné, že ste tento moderný spôsob už vyskúšali. Pre mnohých sa stal dokonca najobľúbenejším spôsobom nákupov.

02.10.2016 11:00
počítač, žena, počítačová gramotnosť, internet Foto:
Ženy pri nakupovaní online dajú aj na aktuálne akcie.
debata

Zaujímavé pritom je, ako sa zákazníci na internete stávajú loajálnymi a vernými voči portálom, ktoré tovar predávajú. Nedávny prieskum v susednom Česku ukázal, že najčastejšie sa kupujúci vracia tam, kde si už objednal knihy či hry a filmy. Po nich nasleduje móda a jedlo s nápojmi.

Ženy sú však v otázke internetových nákupov menej verné ako ich drsné polovičky. Častejšie sa rozhodujú podľa výhodnosti ceny a nerobí im problém striedať kvôli tomu e-shopy. Neplatí to akurát pri móde. Tam sa totiž mnoho dám spolieha na konkrétne veľkosti a odskúšané typy modelov, ktoré si potom priebežne kupujú aj v ďalších sezónach.

Internetové portály môžu kalkulovať aj s nerozhodnosťou zákazníka či tápaním v tom, čo vlastne chce. Ako totiž ukázal spomenutý prieskum, až štvrtina užívateľov navštevuje predajné portály za účelom inšpirácie a ďalší nehľadajú konkrétny produkt, ale sa často nechávajú ovplyvniť reklamou alebo akciami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nákup #internet #online #vernosť #zákazník

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...