Triky z domácnosti, ktoré vás šokujú! Ešte viac, že fungujú...

Britské ženy sú vynaliezavé. Aspoň podľa toho, čo píše portál Daily Mail, ktorý zhromaždil netradičné tipy z domácnosti zaneprázdnených mamičiek a manželiek.

24.09.2016 08:00
upratovanie Foto:
Niektoré triky pri upratovaní v domácnosti vás poriadne prekvapia.
debata

Mnohé z nich sa podelili o rady na čistenie či záchranu situácie v domácnosti na poslednú chvíľu pomocou bežne dostupných prípravkov. Verili by ste napríklad…?

Na vyčistenie odtoku od vlasov

Sa dá použiť depilačný vosk alebo pena. Funguje totiž podobne ako na koži, rozpúšťa a stenčuje štruktúru chĺpku. Vo vani teda uvoľní odtok a jednoducho ju len spláchnete vodou.

Na odstránenie zápachu z rúk

Cibuľa alebo cesnak môžu rozvoniavať na rukách hodiny. Nepomáha ani mydlo? Ale zubná pasta vraj pomôže. Vytlačíte si trošku do rúk, jemne ich navlhčíte a dôkladne „umyjete“. Potom spláchnete vodou.

Na čistenie radiátorov

Môžete použiť aj zvlhčovač bielizne, ktorý sa zvyčajne pridáva do naparovacích žehličiek a ktorý aj vonia. Keď radiátory začnú hriať, bytom sa rozvinie príjemná vôňa.

Na leštenie parkiet

Môžete to vyskúšať s detskými vlhkými vreckovkami. Keďže obsahujú aj hydratačnú zložku, materiál následne vyzerá ako vyleštený. Podobné môžete vyskúšať aj pri čistení kožených topánok.

Na čistenie mastnoty v rúre

Ideálne sú vraj tablety do umývačky. Jednu rozpustite v horúcej vode a touto emulziou čistite rúru. Budete prekvapená, ako rýchlo a efektívne to pôjde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #čistenie #upratovanie #trik

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...