Tri najhoršie darčeky, ktoré môžete dostať (alebo ste už dostali)

S láskou darčeky vyberáme, kupujeme a balíme do ozdobného papiera. A čakáme, čím pekným nás zas potešia naši najbližší v čase nášho sviatku. Prekvapenia však nemusia byť vždy len príjemné.

28.12.2014 07:00
Každý z nás sa s tým už asi raz stretol -... Foto:
Každý z nás sa s tým už asi raz stretol - nepodarený či nevhodný darček.
debata

Ak si myslíte, že dostať papuče, ponožky či krém pre starnúcu pleť, hoci vy máte dvadsať, je to čo ledva predýchate, ste na omyle. Stačí mať doma dieťa, extrémne kreatívnu osobu, matku, manžela či frajera, ktorý vie nakupovať iba v supermarkete alebo niekoho, kto vás pozná menej ako predavačka vo firemnom bufete. A o zábavu máte postarané.

Pomoc, zbavte ma toho daru…

Spodná bielizeň malých alebo veľkých rozmerov

Ktorá žena netúži dostať exkluzívnu čipkovanú spodnú bielizeň? Problém nastáva, keď ju dostanete vo väčšej či menšej veľkosti ako je tá vaša. Lenka dostala od muža nádhernú spodnú bielizeň luxusnej značky. Akurát bola menšia o dve čísla, takže sa do nej nezmestila ani silou vôle. Myslela si, že on ju jednoducho vidí takúto štíhlu. Nedalo jej to však a spýtala sa, ako vyberal veľkosť, ktorú teraz musia ísť vymeniť. On s milým až detským úsmevom odpovedal, že ju vyberal podľa predavačky, lebo sa mu zdala podobná.

Praktická hlúposť…

Praktické darčeky sú fajn, ak o ne máte záujem. Dostať však 5l aviváží, prášok na pranie, tablety do umývačky či lis na cesnak asi netúži žiadna žena pod 60 rokov. Táňa dostala niečo naozaj exkluzívne. Neveríte? „Naozaj som čakala všeličo, ale dostať k meninám v igelitovej taške štartovacie káble nebolo ani v mojich najhorších snoch…,“ tvrdí čerstvá štyridsiatnička. Na otázku prečo, dostala jasnú odpoveď „Čo ak sa ti vybije baterka niekde v hustých lesoch, kde nebude živej duše?“
Bývajú v Petržalke a v hustom lese bola naposledy ako šesťročná s rodičmi.

Šminky neónových farieb

„Farebné osemdesiate“ sú už dávno za nami a vy už tiež nemáte pätnásť na šialené experimenty. Karnevalové akcie obchádzate oblúkom a ak sa im vyhnúť nedá, zvolíte niečo v štýle decentných tridsiatych rokov. Napriek tomu má niekto potrebu darovať vám neónovo žltý lak na nechty, krikľavo ružový rúž a tyrkysové očné tiene. Máte pár možností čo s tým. Po prvé darovať dcére, neteri či inej „násťročnej“ bytosti, ktorá to určite ocení. Po druhé vyhodiť z okna pre prvú okoloidúcu, po tretie darovať časom späť. Nech sa poteší aj darca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #darčeky #nevhodné #obdarovať

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...