Problémy s kožou v zime? Tieto tri rady vás prekvapia. Ale účinkujú!

A je to tu! Suché fľaky na koži, nepríjemné svrbenie na lakťoch či kolenách, pocit napnutej pleti na tvári - obdobie, ktoré dáva našej koži poriadne zabrať, je v plnom prúde.

31.10.2014 16:00
Suchá a podráždená pokožka Foto:
Suchá a podráždená pokožka dáva zabrať najmä v chladnejšom období roka.
debata (1)

V chladnom období roka je nutné venovať koži zvýšenú starostlivosť. Nielen v podobe kozmetickej výbavy. Existuje aj zopár trikov, ktoré ste možno doposiaľ nepoznali a ktoré na prvé počutie znejú až bizarne. Ale je dobré, ak si ich osvojíte.

Menej špinavej bielizne v práčke

Zdá sa vám to, že niečo také nemôže predsa súvisieť s kvalitou pokožky? Faktom je, že ak práčku natlačíme doplna, výsledkom môže byť síce vypraná, no nedostatočne prepláchaná bielizeň. Zostatky pracieho prášku, aviváže – to všetko sa negatívne podpisuje na koži. Špeciálne v zimnom období. Preto je dobré, prať pri menšom množstve, keď voda dostatočne odstráni zvyšky čistiacich prípravkov.

Perte posteľnú bielizeň pri vysokej teplote

Problémom pre pokožku v zime sú aj roztoče. Samozrejme, čelíme im celý rok, ale v chladnej časti roka nás dokážu potrápiť viac. Komplikované obdobie prežívajú najmä alergici. Keďže veľká časť prachových roztočov sa živí odumretými bunkami pokožky, je dobré ich pravidelne likvidovať. K tomu pomôže aj pranie na 60, prípadne až 90 stupňov. Miestnosti by ste mali pravidelne vetrať a prach odstraňujte nielen vysávačom, ale aj pretierajte vlhkou handrou či mopom.

Na vlnu pozor

Áno, vlna síce zahreje, ale zároveň dokáže citlivejšie typy poriadne podráždiť. Svrbenie, pichanie, škrabanie. Pri suchšej pokožke to môže byť naozaj neznesiteľné. Ak čelíte podobnému problému, tak radšej siahnite po príjemných bavlnených materiáloch, ktoré navrstvíte. Prípadne skúste mäkký, jemný a hrejivý flis.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ako na to #suchá pokožka #zimhá koža #podráždenie

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...