Čo raz zachutí, chceme dostávať neustále

Ach tie naše chúťky! Keby boli všetky nevinné, čisté, bezpečné pre naše zdravie, neškodné voči vzťahom!

30.07.2014 07:00
pochúťka, čokoláda, zlozvyk Foto:
Milujeme všetko zakázané a zároveň trpíme výčitkami.
debata

Ale mlsné jazýčky a neposlušné dušičky túžia vždy po tom, čo so sebou prináša aj nejaký ten risk.

Chuť, na ktorú sa nezabúda

Keď raz ochutnáte zmrzlinu, ktorá vám učaruje viac než ostatné, pamätáte si to a opäť ju vyhľadávate, hoci je to pamätná chuť ešte kdesi z detstva. Tak je to aj s hocičím iným, aj so zakázaným ovocím, no nie tým, na ktoré reagujú naše chuťové kanáliky. Ale takým, čo zatemní náš mozog a vo výsledku nás dostane väčšinou do problémov.

Hriešne chute, čo útočia na telo

Milujete všetko nezdravé a zároveň trpíte výčitkami, že hádžete do tela toxíny, že na vysnívané plavky môžete zabudnúť? Chce to zlatú strednú cestu, skrátka niečo si doprajte, ale pre lepší pocit – psychický i fyzický urobte nejaké kroky aj pre svoje zdravie. A trošku si to celé kontrolujte – aký máte príjem a výdaj, prípadne obmedzte prehrešky a zvýšte pohybovú aktivitu.

Zakázaná zóna – ladia nesprávne telá

Tušíte, že niečo vo vašom intímnom živote nie je tak ako by malo a mohlo, ale neviete to dať do poriadku s tým, s ktorým to neladí. A tak ako príležitosť robí zlodeja, tak napomáha i tým, čo nechcú žiť bez kvalitného sexu. Keď dostanete, čo vám chýba, radi by ste to dostávali častejšie a najlepšie natrvalo. Riskujete však neraz viac než tukové vankúšiky, či zvýšený cholesterol – môžete prísť o síce nudný, ale pekný vzťah, plný istoty a hodnôt, ktoré inde nenájdete. Takže – zmrzlinu áno, cudzie spálne radšej nie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zlozvyk #chúťky

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....