Skutočné svadobné príhody: Dve nevesty na zámku aj zadok v ohrození

Ak si naozaj myslíte, že svadba je vždy najkrajší deň vášho života so samými pozitívnymi zážitkami, možno vás presvedčíme o opaku.

01.05.2014 07:00
Svadobná hostina je spätá s radom tradícií. Foto:
Náklady na svadbu občas dokážu poriadne zamotať hlavu neveste, ženíchovi aj ich rodičom.
debata

Svadobné mecheche totiž často ponúka aj celkom bizarné, občas celkom vtipné a niekedy aj smutnosmiešne momenty. Vybrali sme pre vás pár, ktoré sa skutočne stali..

…a upratovať bude kto?

Daniel (33): Na kamarátovej svadbe sme vydržali až do konca, odchádzali sme okolo tretej. Ženích sa v dobrej nálade s nami lúčil, keď zrazu akási pani za ním začala vykrikovať. "A kam idete? Upratovať bude kto? Zabávať sa, to áno, ale pomôcť so stoličkami, to nie!“ Prísny tón nás dostal do pozoru a cítili sme sa previnilo ako deti, ktoré utekajú poza školu. Ženích nám však potichu vysvetlil, že si jeho teta vypila trochu viac, ako by sa patrilo, a nemáme si ju všímať, pretože o všetko je postarané. V každom prípade to však bola najoriginálnejšia rozlúčka, akú sme na svadbe zažili.

Ohrozený zadok aj česť

Paula (31): Pred niekoľkými rokmi som sa bola na pravej dedinskej svadbe. Keďže som bola družička, musela som sa zúčastniť na všetkých hrách, ktoré starejší naplánoval. Jednou z nich bolo, že muži museli zobrať ženy na ruky a tancovať s nimi čo najdlhšie. Mne sa ušiel chlapík chudý ako osika a keďže nepatrím medzi ženy ľahké ako pierko, zmocnilo sa ma zlé tušenie. Opodstatnene. Jeho alkoholový dych a pohľad na špinavý golier som zniesla dlhšie ako on moje kilá a skončila som na zadku na zemi. Našťastie boli všetci už v nálade a veľa ľudí môj pád nezaregistrovalo. Vrcholom bolo, keď ma prišiel starejší utešiť práve vo chvíli, keď som sa prezliekala z nepohodlných družičkovských šiat do popolnočných. Myslela som si, že ide o náhodu, ale ukázalo sa, že si musím nielen hojiť modrinu na pozadí, ale aj chrániť svoju česť. Oboje dopadlo úspešne.

Nechcený dlh

Mária (29): S priateľom sme sa rozhodli mať malú svadbu, pretože sa nám zdalo hlúpe vyhadzovať za takúto vec tisícky eur. Splácame totiž hypotéku a plánovali sme aj dieťa. Tušila som, že moji rodičia nebudú súhlasiť, pretože sú veľmi spoločenskí a radi sa stretávajú so zvyškom rodiny. Nakoniec sa všetci naši rodičia stretli a dohodli sa, že nám zaplatia veľkú svadbu, aby mohli pozvať celé príbuzenstvo. Neboli sme nadšení, ale pre pokoj v rodine sme súhlasili. Problém nastal už pár dní po svadbe. Moji rodičia svoju polovicu zaplatili, ale rodičia manžela nie. Sľúbil, že si s nimi pohovorí. Výsledkom bolo, že svokra veľkoryso položila na stôl 500 eur a ešte nám povedala, že to je dobré. Nemusím asi zdôrazňovať, že ich podiel bol asi štyrikrát toľko. Lenže svokrovci peniaze nemali, a tak sme museli siahnuť na vlastné úspory. Svokor povedal, že nám bude dlžobu splácať, ale ako to dopadne, to sa ešte uvidí…

Nevesta ženíchovi nechýbala

Kaja (26): Nedávno som bola na svadbe svojej kamarátky. Zábava bola v plnom prúde, ale kým sme boli s bývalou spolužiačkou na toalete, zrazu akoby zmizla asi tretina mladých ľudí. Keď sme zisťovali, čo sa deje, dozvedeli sme sa, že uniesli nevestu. Jediný, kto si nič nevšimol, bol ženích. Postupne sa začalo aj menej tancovať, tak sme ho nakoniec išli upozorniť, že mu chýba polovička a bolo by načim ju hľadať. Ale on len nevzrušene povedal: "Nóó, určite s ňou išli dole, do krčmy…“ a ďalej blúdil medzi hosťami. Nevesta sa so svojou perepúťou musela nakoniec vrátiť sama.

Jedna svadba, dve nevesty

Veronika (29): Ak som na niečo na svadbách alergická, tak sú to ženy (okrem nevesty, samozrejme) v bielych šatách. Myslím, že je to úplne nevhodné. Zlatý klinec som zažila na svadbe bývalej spolužiačky. Išlo o pomerne veľkú udalosť asi pre sto hostí, svadobný obrad sa konal na zámku. Jedna z prítomných dám však absolútne neodhadla situáciu – mala dlhú bielu nadýchanú róbu klasického svadobného strihu evidentne z požičovne (prezradila ju šnurovačka) s úplne jemnou čiernou výšivkou pri leme. Turisti, ktorí v hrade vtedy boli, si dokonca na ňu ukazovali ako na nevestu. Na jej mieste by som sa cítila ozaj trápne.

Rozdupaná obrúčka

Bibiána (42): Svadobné obrúčky sme si s budúcim manželom kupovali netradične v sýrskom Damasku, ktoré je známe predajom veľmi čistého zlata. Boli sme tam totiž na spoločnej dobrodružnej ceste. Neuvedomila som si však, že zlato bez prímesí je veľmi mäkké a obrúčka, ak ju chcete nosiť denne, musí čosi vydržať. V noci počas svadobnej zábavy mi asi odpuchli prsty, obrúčka mi skĺzla z prsta a vyzeralo to tak, že je nenávratne stratená. Prišli sme na to asi pred polnocou, všetci už boli dobre pod parou a začalo sa veľké hľadanie. Mali sme svadbu na lodi a dúfala som, že môj manželský symbol už neleží niekde na dne rieky. Napokon sme sýrsky prstienok našli na tanečnom parkete. Vlastne to, čo z neho zostalo – rozdupanú zlatú placku. Ťažko povedať, aké to bolo znamenie, pretože som šťastne vydatá už šestnásť rokov. Zlatník obrúčku opravil a mám ju odloženú medzi šperkmi ako vzácnu relikviu. Napokon, ani manžel tú svoju nenosí, pretože mi povedal, že krúžkujú sa iba vtáci!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #svadobné problémy

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....