Dovolenka? Začnite s prípravou už dnes!

V rámci relaxu a stmelenia rodiny zahájte príjemné posedenia, kde preberiete všetko, čo koho zaujíma ohľadom plánovanej dovolenky.

21.03.2014 11:00
dovolenka, relax, oddych, more, cestovanie,... Foto:
Pribaľte si ochranné krémy, dobrú náladu a všetko bude super!
debata

Jeden to, druhý ono

Ak už teraz viete, že vám to rozpočet dovolí, začnite s reálnymi návrhmi, ako stráviť dovolenku, na ktorú sa nezabúda. Nepodceňujme ani to, čo chcú a potrebujú naše deti, snažme sa aj im vyjsť v ústrety, dajme im pocit, že to môžu taktiež ovplyvniť. Hovorme spolu aj o chybách z predošlých rodinných výjazdov, tých sa skúsme najbližšie už vyvarovať.

Čo si všímať

Máte už predstavu, na ktorej ste sa všetci zhodli, aj keď boli nutné kompromisy? Tak môžete postúpiť ďalej, ale rovnako to bude chcieť snahu prispôsobiť sa kolektívu a možnostiam. Dobre si preštudujte najmä pomery krajiny, do ktorej sa chystáte, zistite si formy stravovania, dostupné služby, športové i spoločenské vyžitie. Nezabúdajte ani na zdravotnú starostlivosť, finančné inštitúcie, vedieť čo ponúka hotel a okolie. Vždy sa snažte o destinácii zozbierať čo najviac informácií z rôznych zdrojov, čítajte recenzie, pýtajte sa známych.

Na čo nenaletieť

V katalógu môžete mať nádherné fotografie hotela a v skutočnosti ho práve stavajú, alebo dokončujú. Celkove pozor na tieto efekty, čokoľvek sa vám nezdá, na to sa informujte u predajcu a sledujte referencie. Takisto popis lokality a služieb môže mať tisíc okrídlených viet, ale realita zvykne byť oproti tomu niekde i dosť drsná.

Na čo nezabudnúť?

Určite majte v poriadku pas, dávajte pozor aj na zmluvu (najlepšie je mať z týchto dokumentov kópie), dajte si námahu s dobrým cestovným poistením (overte si postup v prípade poistnej udalosti). Hodí sa i nejaká tá základná znalosť jazyka – slovník i sprievodca do vrecka, delegát sa nie vždy vydarí. Pred dovolenkou sa vyberte na miernejšie slnko, aby ste sa na tom silnejšom hneď nespálili. Pribaľte si ochranné krémy, dobrú náladu a všetko bude super!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #rodina #oddych #relax #plánovanie

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...