Svadobné črepinky: Ako uctiť rodičov, ako chrániť plný žalúdok?

Svadobný deň prináša so sebou množstvo otázok. Nielen tých, ktoré sa týkajú tradícií na svadobnom obrade, ale tiež otázok súvisiacich s konzumáciou jedla a pitia. Prečítajte si našich pár svadobných rád. Možno vám pomôžu.

14.03.2014 07:00
Svadobná hostina je spätá s radom tradícií. Foto:
Svadobná hostina je spätá s radom tradícií.
debata

Rozbiť porcelán

Svadobná hostina je spätá s radom tradícií. Pred vstupom do reštaurácie by mala nevesta povedať svoje nové priezvisko. Potom nasleduje rozbitie taniera a jeho zametanie oboma novomanželmi, čo je znamením budúceho harmonického spolužitia, vzájomnej spolupráce, zohratosti a harmonického vzťahu.

Chlieb, soľ a voda

V dávnych časoch musela byť nevesta prijatá do novej spoločnosti. Symbolom prijatia do novej rodiny bolo, že spoločne so ženíchom jedla chlieb a soľ v dome rodičov. Dnes už tento zvyk nie je úplne tradičný, ale často sa po sobášnom obrade vstúpi do reštaurácie, kde má byť hostina a tam novomanželom ponúknu chlieb so soľou a pohár vody.

Minerálka proti opici

Počas svadobnej hostiny okrem alkoholu dopĺňame celú noc aj vodu. Ideálna je minerálna voda, ktorá obsahuje dôležité minerály. Treba si skúsiť z času na čas napríklad namiešať drink priamo s minerálkou. Nielenže dobre chutí, ale zároveň jeho popíjaním svadobčania dopĺňajú dôležité tekutiny.

Čo s plným žalúdkom

Ak máte po hostine pocit plného žalúdka, stačí niekoľko hodín nechať žalúdok odpočívať, popíjať horký čaj, snažiť sa trošku hýbať a urýchliť tak trávenie a metabolizmus. Prekyslený žalúdok s prejavmi pálenia záhy možno „preliečiť“ napríklad jedlou sódou alebo mätou.

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #žalúdok #tradície #ako zvládnuť svadbu

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...