Rozbiť porcelán
Svadobná hostina je spätá s radom tradícií. Pred vstupom do reštaurácie by mala nevesta povedať svoje nové priezvisko. Potom nasleduje rozbitie taniera a jeho zametanie oboma novomanželmi, čo je znamením budúceho harmonického spolužitia, vzájomnej spolupráce, zohratosti a harmonického vzťahu.
Chlieb, soľ a voda
V dávnych časoch musela byť nevesta prijatá do novej spoločnosti. Symbolom prijatia do novej rodiny bolo, že spoločne so ženíchom jedla chlieb a soľ v dome rodičov. Dnes už tento zvyk nie je úplne tradičný, ale často sa po sobášnom obrade vstúpi do reštaurácie, kde má byť hostina a tam novomanželom ponúknu chlieb so soľou a pohár vody.
Minerálka proti opici
Počas svadobnej hostiny okrem alkoholu dopĺňame celú noc aj vodu. Ideálna je minerálna voda, ktorá obsahuje dôležité minerály. Treba si skúsiť z času na čas napríklad namiešať drink priamo s minerálkou. Nielenže dobre chutí, ale zároveň jeho popíjaním svadobčania dopĺňajú dôležité tekutiny.
Čo s plným žalúdkom
Ak máte po hostine pocit plného žalúdka, stačí niekoľko hodín nechať žalúdok odpočívať, popíjať horký čaj, snažiť sa trošku hýbať a urýchliť tak trávenie a metabolizmus. Prekyslený žalúdok s prejavmi pálenia záhy možno „preliečiť“ napríklad jedlou sódou alebo mätou.